Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet

Tanévnyító Istentisztelet

2012-01-18 21:54:32 / Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet

Szeptember elsejét, sok sok év után, az ungvári református templom harangja évnyitó Istentiszteletre hívogatott minden elsős diákot, egyetemsitát, tanárt és gyülekezeti tagot, mindenkit, aki Isten igéjével szerette volna elkezdeni a 2011-2012-es tanévet.

Az évnyitó Istentisztelet ötlete májusban született meg az Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet (UREGY) közösségében. A gyülekezet tagjai tárgyalásokat folytattak a Magyar Tannyelvű Humán- és Természettudományi Kar vezetőségével, akik támogatták ezt a kezdeményezést. Így mindnyájan izgatottan vártuk, vajon mit hoz majd a szeptember elseje.

Az Istentisztelet igehirdetéssel kezdtük el. Közöttünk szolgált Héder János ungvári lelkész, aki arról beszélt, hogy mekkora lehetőség az, hogy van egy keresztény közösség ahova az elsősök jöhetnek, ahol várják őket, és bármikor készek segíteni nekik.

Az igei rész után következett az UREGY gondnokának, Váradi Enikőnek a köszöntése, aki bátorította az elsős diákokat arra, hogy legyenek kitartóak, járták végig azt az utat, amit Isten jelölt ki számukra, továbbá beszámolt arról, hogyan lett egy kollégiumi közösségből egyetemi gyülekezet.


A gondnok köszöntése után felszólalt Horváth Katalin az UNE Magyar Tannyelvű Humán- és Természettudományi Kar Magyar Filológiai Tanszékének docense. Az őszinte és bölcs gondolatokat követően az egyetemi gyülekezet ifjúsági dicsőítő csapata énekelt. Közben Papp Adrien előadásában elhangzott a Tanulj c. Vers. Az énekek után Marofejeva Nelli imádkozott az elsősökért, kérve Isten áldását mindennapjaikra. Ezután Héder János minden elsőst külön áldott meg. Végül közösen énekeltük el a Himnuszt, és kisebb szeretetvendégséggel zártuk az alkalmat.
Reményeink szerint ezzel az Istentisztelettel hagyományt teremtünk, s jövőre még többen tudjuk majd elkezdeni Isten közösségében az újabb tanévet.

Marofejeva Nelli