Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet

Őszi egyetemista- főiskolás találkozó Bécsben

2012-01-18 21:30:04 / Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet

Idén is megrendezésre került a Kárpát-medencei református egyetemi gyülekezetek őszi kirándulása. Az úticél a Habsburg császárok székhelye, Ausztria jelenlegi fővárosa, Bécs volt.

 

Több, mint ötven egyetemista vett részt az alkalmon, a debreceni, szegedi és budapesti egyetemi gyülekezetek mellett egy tízfős, UREGY-FRIGY vegyescsapattal képviseltette magát Kárpátalja is.
A pénteki nap a majd ötszáz kilométeres táv leküzdéséről szólt, estére érkeztünk meg szállásunkra, a soproni gyerektáborba, ahol meleg vacsorával vártak minket.
A szombati nap korán kezdődött, hogy minél előbb nyakunkba vehessük úticélunkat  A délelőtt folyamán egy interaktív városnézésben volt részünk, amely során egy képzeletbeli bécsi egyetemista egy napját jártuk végig: megcsodálhattuk a húspiacot, az első kávéházat, a Mozart-házat, a Stefansdomot, a Naschmarktot, a parlament és a városháza épületét és még sok egyéb óvárosi nevezetességet. A városnézés alatt a debreceniekből álló csapat vetélkedett egy Szeged-Kárpátalja-Budapest vegyescsapattal, különböző feladatokat teljesítve a városnézés során. A délután ötórás szabadprogrammal kezdődött, ahol mindenki, saját térképe alapján vehette nyakába a várost. Ezután az aznapi program a Bécsi Evangélikus Gyülekezet bázisán folytatódott, ahol a helyi magyar református gyülekezet lelkipásztora köszöntötte a hétvége résztvevőit, majd, csatlakozva a Kárpát-medencei imaéjjelhez, egy imasétán vehettünk részt, amelynek központi témája a család volt. Közös éneklés és vacsora után visszatértünk szállásunkra.
A vasárnap istentisztelettel kezdődött, Czagány Gábor szegedi egyetemi lelkész tartott prédikációt életünk útjairól, Isten elhívásáról az 1Móz 12 1-3 alapján. Az istentisztelet után kihirdették az előző napi vetélkedő győztesét, amely a Szeged-Kárpátalja-Budapest vegyescsapat lett. A győztes csapat egy házi készítésű Sacher-tortával gazdagodott  A hétvége lezárásaként egy gyors soproni városnézés következett, ahol bebarangolhattuk a belvárost, majd a busz megindult Debrecen felé, hazaszállítván a résztvevőket.
Az alkalomért hálával és köszönettel tartozunk elsősorban Istennek a hitmélyítő alkalmakért, a lehetőségért a világlátásra és azért, hogy épségben megőrizte a csapatot a hétvége alatt. Továbbá szeretnénk köszönetet mondani a debreceni egyetemi gyülekezet lelkipásztorainak és tagjainak a sok segítségért, gondoskodásért valamint a szegedieknek az imaséta előkészítéséért. Isten őrizze meg őket! Soli Deo Gloria!

Pallay Feri

Minden utazás egyszeri és megismételhetetlen. Még ha ugyanoda megy is az ember, és ugyanazokkal találkozik, akkor sem lesz ugyanaz az élmény. Nem érezném ugyanazt. Számomra ez az utazás lényege. Emberekkel találkozni, megtanulni nemcsak elfogadni egy másik kultúrát, hanem élvezni is; úgy venni részt benne, mintha helybéli lennék, és úgy reagálni mindenféle benyomásra.
Nicholas Sparks