Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet

"Szabad vagy?”

2011-06-06 11:54:53 / Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet

"Szabad vagy?”

 

2011. március 14-e és 18-a között evangelizációs esték kerültek megrendezésre az Ungvári Nemzeti Egyetem 4-es kollégiumában. A program a Szabad vagy? téma köré fonódott. A már-már provokáló, figyelemfelkeltő kérdés sok fiatal érdeklődését ébresztette fel és sokan eljöttek a rendhagyó estékre.

A témával kapcsolatban először Sipos József (tiszakeresztúri és újlaki lelkész), majd Szimkovics Tibor (ráti és minaji lelkész) ébresztgette a hallgatóság figyelmét és gondolatait. Mi is a szabadság? Milyen szabadságot képzel el a világ, és milyen az Istentől kapott szabadság? Egyáltalán létezik-e szabadság Isten nélkül?‒ ezeket a gondolatébresztő kérdéseket feszegették az előadók, s a Galata 5:1 alapján próbáltak választ adni rájuk.

A harmadik este Kiss Bertalan (a KRISZ főtitkára) tartott egy előadást, melynek alapigéjéül a János 8:36-ot választotta, s hangsúlyozta, hogy Krisztus által nyerhet az ember valódi szabadságot. Az esték záróakkordjaként pedig Szanyi György (borzsovai lelkész, a KRISZ elnöke) a tékozló fiú történetén keresztül világított rá arra, hogy az igazi szabadság szeretetből fakad, s az Atya szabadsága épp ezért csodálatra méltó, hisz Ő szereti a gyermekeit, s ha arra van szükségük, néha el is engedi őket.

Az alkalmakat színesebbé tették, hogy a szervező fiatalok szinte minden este előadtak egy-egy elgondolkodtató színdarabot, mellyel próbálták a résztvevők számára érzékletessé tenni az evangéliumot. Természetesen gyönyörű énekek egész csokrát állították össze, s közös éneklések során mindannyian együtt dicsőítették a Magasságos Urat.

Az alkalom áldásáért egyedül az Istené a dicsőség és kérjük, hogy a következő félévben is adja meg egy ilyen csodálatos alkalom megszervezésének lehetőségét.

 

 

/Papp Adrien/