Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet

Dicsőitő-est

2011-05-09 00:55:46 / Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet

Dicsőtő-est

 

Február 15-én, este 6 órakor Isten kegyelméből dicsőítő-estet tartottunk a 4-es koli 2Б emeletén, a kimnátá vidpocsinkuban 
Az ötlet már rég megfogalmazódott bennünk, hiszen jó pár „dalos pacsirta” van köztünk. Az azelőtti alkalom az Istennel való kapcsolatépítésről szólt a hétköznapokban. Úgy gondoltuk, most gyakorlatba visszük át az elméletet, és lehetőséget adunk az ificsoportnak arra, hogy valóban kapcsolatot építsenek Teremtő Atyánkkal.
Az alkalomra kb. 30ember érkezett. A dicsőítő-est alapigéje a Zsolt. 63: 4-5-ből hangzott el: „Mert szereteted az életnél is jobb, ajkam téged dicsőít. Ezért téged áldalak, amíg élek, nevedet imádni emelem fel kezem.”
A jól ismert énekek mellett (Tékozló, Esti imádság, Tiéd a dicsőség) új énekeket is tanultunk (Ki vagy Te?; Jézus, Messiás; Bízom benned). A fiatalok élvezték, én is  Jó volt egy közösségben dicsérni az Urat. Az énekek között elhangzottak Túrmezei és Dsida versek, régi afrikai imádságok. Ezek a gondolatok segítettek jobban ráhangolódni az Istennel való kapcsolatépítésre. A verseket igyekeztünk úgy válogatni, hogy a keresztyén ember életútját mutassa be. A bűntől a kegyelemig. A függetlenségtől‒ a krisztusi közösségig. Jó volt látni a katolikus kolis embereket, és olyanokat is, akik nem gyakran járnak ifire. Hiszem, hogy közösségformáló ereje volt az alkalomnak.
A „kötelező rész” után 10-12 ember ott maradt és „kívánságműsorszerűen” énekeltünk tovább. A zenei aláfestést mi biztosítottuk Lacival, a projektorfelelős Géza, a versfelolvasós emberek pedig Adrien, Ági és Andi voltak. Köszönet nékik a közreműködésért!
Hálás a szívem azért, mert Isten megengedte, hogy együtt legyünk. A pozitív visszhangot hallva pedig erősen gondolkodunk, hogy a tavasz folyamán megismételjük az alkalmat.
Istené legyen a dicsőség!

/Marofejeva Nelli/