Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet

Találkozás a Jászolnál! 2011

2012-03-26 10:05:18 / Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet

Az advent, a karácsony az évnek egy olyan időszaka, amikor mindenki nyugalomra, békességre és szeretetközösségre vágyik, és pont ezek azok a dolgok, amit igen nehéz megtalálni távol az otthontól, egy kollégiumban, az egyetemen szokásos nagy decemberi rohanásban. Talán éppen ezért telt meg szinte – a nem túl hívogató idő ellenére is – az ungvári református templom 2011. december 15-én a másodszor megszervezett Találkozás a jászolnál elnevezésű adventi evangelizációs alkalmon.

Az estet az UREGY nemrég alakult második dicsőítő csapatának szolgálata nyitotta meg.

 

Ezután Héder János ungvári lelkész szolgált közöttünk. Prédikációjában rámutatott: a karácsonyban Krisztust kell az ünnep középpontjába helyeznünk, nem pedig az ajándékokat vagy bármi mást, amit a világ sugall nekünk.

 

Papp Adrien IV. évfolyamos magyar szakos hallgató Babits Mihály Csillag után c. versét szavalta el, 

majd a Szent Gellért katolikus kollégium pár református lakója egy színdarabot adott elő, melyből megláthattuk: karácsonykor nemcsak a kicsi, jászolban fekvő Jézust kell befogadnunk, hanem a felnőttet is, aki az életünk része akar lenni és az örök élet felé akar minket vezetni.

Hisz aggathatunk égőket mindenhova, énekelhetjük a legszebb karácsonyi dalokat, vagy ragaszthatunk halacskát az autónk hátuljára, ezektől ő még nem lesz jelen életünkben.

Ezek után az első dicsőítő csapat következett, akik karácsonyi dalokkal szolgáltak közöttünk, majd zárásként a két dicsőítő csapat, közösen a megjelentekkel, gyertyafény mellett énekelte el a Csendes éjt. Végezetül szeretetvendégséggel zárult az alkalom, ahol szendvics, sütemény és egy bögre forró tea mellett beszélgethettek az egybegyűltek.



Bizakodunk abban, hogy a résztvevők ünnepi hangulatban, épülve és lelki többlettel hagyták el a templomot, és azt, vagy talán még többet kaptak, mint amiért eljöttek. Szeretnénk köszönetet mondani az összes szolgálattevőnek, akik buzgó munkájukkal segédkeztek abban, hogy ez az evangelizáció megvalósulhasson, de elsősorban Istennek tartozunk hálával és köszönettel, amiért megáldotta ezt a Találkozást. Övé legyen a dicsőség mindenért!



Pallay Ferenc