Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet

Egyetemista Főiskolás hétvége!

2010-12-10 20:37:02 / Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet

Egyetemista Főiskolás hétvége

2010.november 26-tól 28-ig került megrendezésre az Egyetemista Főiskolás hétvége, melyet az UREGY (Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet) és a FRIGY (Főiskolai Református Ifjúsági Gyülekezet) idén először közösen szervezett!

A rendezvénynek a Nagydobronyi Református Líceum adott otthont. Az idelátogatókat előadások, valamint más színes programok várták. Péntek délután 15.00-kor útnak indult egy csapat az ungvári autóbusz állomásról Nagydobronyba. Ugyanebben az időben a Beregszászi főiskolások is útra készen várták a vonatot, mellyel Bátyúig robogtak, majd onnan személyautókkal Dobronyba érkeztek. Az este áhítattal kezdődött, melyet Hadar András az UREGY egyik presbitere tartott, majd vacsora következett, melyet már mindenki nagyon várt. Vacsora után ismerkedési estre hívtunk minden kedves résztvevőt, ahol megpróbáltuk kicsit jobban összekovácsolni a csapatot. Miután a tartalmas játékos ismerkedés alatt mindenki megismert mindenkit, alternatív programként táncházra invitáltuk a már felszabadult közösséget. Természetesen, akiket nem vonzott a ritmus és a dallam, azok filmnézésen vehettek részt. Másnap reggeli után már mélyebb, komolyabb rész következett, Szanyi György nagyborzsovai lelkipásztor tartott előadást a "Halott hit"-ről. Előadás után csoportbeszélgetés következett. Itt 6-7 fős kis csoportokra osztva beszélgettünk az előadáson elhangzottakról. Ezt követően ebéd, majd szabadprogram következett. A három órás szabadidő alatt voltak, akik pihentek, mások különböző játékokkal töltötték el az időt. Felfrissülve, kipihenten újra előadásra gyűltünk össze, melyet ifj. Pocsai Sándor csongori lelkipásztor tartott a "Farizeusi hit"-ről. A folytatásban a Siloám dicsőítő együttes szolgált közöttünk, s a majd egy órás dicsőítés után vacsorázni indultunk. Lassan elérkezett az este egyik csúcspontja: az evangelizációs alkalom, melyet Taracközi Ferenc a BRE vezető lelkésze tartott az "Élő hit"-ről. Mindezek után csendsétával zárult az est, s ezután - azokkal, akik igényelték - a csoportvezetők lelki gondozói beszélgetéseket folytattak, akik viszont szórakozásra vágytak, azok hajnalig tartó karaokéval töltötték idejüket. Utolsó nap reggeli után úrvacsorával egybekötött Istentisztelet következett, melyet Bernáth Tamás kisdobronyi lelkipásztor tartott. A végéhez közeledve mindnyájan búcsút vettünk és ki-ki elindult a maga útján hazafelé.



Végezetül dicsőség az Istennek ezért az áldott alkalomért, köszönet a szolgáló lelkipásztoroknak a tápláló, építő előadásokért. Köszönjük, hogy elénk élve hitüket Isten Szent és áldott szócsöveiként biztattak, fedtek és világosítottak sok kérdésben! Isten gazdag áldását kérjük továbbra is életükre és szolgálatukra!

Valamint köszönet a Siloámnak, hogy a dicsőítésen keresztül elénk élték Isten szeretetét, kegyelmét és Irgalmát. Az Úr áldja életük és világosítsa meg az Ő fénylő orcáját rajtuk!



Egyedül az Úré a dicsőség mindezekért!