A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Ünnepi alkalmaink (nagyhét, húsvét)

2020-04-08 17:06:58 /

Kedves Testvérek!

Nagyhéten az istentiszteletek reggelente 8 órakor elérhetők a gyülekezet csoportjában és oldalán (Beregszászi reformátusok) és a Pulzus rádióban.

Nagypénteken 10 órátol tartunk istentiszteletet. Ezt szintén ezeken a helyeken lehet meghallgatni vagy megnézni.

Húsvét vasárnap ünnepi istentiszteletet közvetít a Duna televízió reggel 9 órától valamint gyülekezetünk templomából a Tv 21 csatornája és a facebookos elérhetőségeken is közvetítve lesz az ünnepi istentiszteletet. A húsvét vasárnapi istentiszteletek rendhagyó módon adnak alkalmat az úrvacsorai közösségre.

Ahogy azt a hirdetésekben is hallhattuk, rendhagyó úrvacsorai közösségre hívjuk a testvéreket. Ez azt jelenti, hogy akik szeretnének részesülni a szent jegyekben, azok ezt otthonaikban tehetik meg. A húsvéti ünnepi istentisztelet időpontjára kérjük készítsenek elő feldarabolt kenyeret és annyi pohárban egy-egy kortynyi bort, ahány, felnőtt úrvacsorára jogosult tagja van a családjuknak. Akik magányosan élnek, azok saját szükségletüknek megfelelően egy személyre, akik családban vannak, azok a család felnőtt, úrvacsorára jogosult tagjainak megfelelő mennyiséget készítsék elő. Az ünnepi istentisztelet után kerül sor, lelkipásztoraink vezetésével az úrvacsorai liturgiára. Az úrvacsorai közösségre külső és belsőképpen is készüljünk fel. Kérjük a családokat biztosítsanak ehhez megfelelő körülményeket. Énekeljük együtt az énekeket, imádkozzunk együtt.

Legyünk együtt lélekben és éljük át Isten jelenlétét most így, ebben az ünnepben. Legyen templommá minden hajlék. Isten áldása legyen előkészületeinken, bűnbánatunkon.

Áldott hetet kívánunk!