A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Köszönetnyilvánítás

2019-11-11 09:57:53 /

A Kálvin János Református Szakkollégium Beregszász központjának egyik kiemelkedő és szembetűnő épületegyüttese, melyet műemlékként tarthatunk számon.

Az épület elsősorban kollégiumként funkcionál, ám sok más gyülekezeti alkalomnak ad otthon.

Jelenleg 68 főiskolai hallgató számára szolgál kollégiumi otthonként, akik elégedettségüket a felújítási munkálatok befejeztével több alkalommal is kifejezték már.

Mind a külső, mind a belső munkálatok szebbé és kényelmesebbé tették a kollégiumot. Többek között ennek is köszönhető, hogy felvételi időszakban többszörös túljelentkezés tapasztalható.

A gyakorlat azt mutatja, hogy sokaknak ez az első és egyetlen opciójuk a városban való szálláshelyet illetően.

Számunkra mindez örvendezésre ad okot, hiszen a kollégiumi helyek iránti fokozott érdeklődés, a pozitív visszajelzések sorozata, a vissza-vissza térő hallgatók egyaránt igazolják: áldott az a munka, amit az Isten dicsőségére végeznek.

Hasonlóan fontos funkciót töltenek be a fölszinti helységek, ahol különféle gyülekezeti alkalmak kerülnek megrendezésre: ifjúsági istentiszteletek, vasárnapi gyermekistentiszteleti alkalmak, bibliatanulmányozó szakkörök, baba-mama kör és énekkari próbák.

Mindemellett egyéb, rendhagyó események is otthont találnak a gyülekezeti termekben.

A kollégium ellátó egységének és udvarának felújítása szintén hozzájárul a kényelem érzetének fokozásához. Az udvar, mely új arculatot kapott, lehetővé teszi, hogy közösségi rendezvények szabadtéri megvalósítása is kivitelezhető legyen.

Így tudunk gólyanapot, évkezdő és évzáró alkalmakat tartani az udvar területén is, melynek ugyancsak kiemelkedően fontos közösségépítő ereje van.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Magyarország Kormányának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek a nagylelkű támogatásért, mellyel hozzájárultak az épületegyüttes és az udvar felújításához.

Kelt: 2019. október 2.