A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Krakkóban a főiskolai gyülekezet

2019-10-28 18:18:46 /

A Beregszászi Református Főiskolai Gyülekezet 15 tagja 2019. október 18–21. között a Kálvin János Református Szakkollégium új vezetőjével, Margitics Jánossal és feleségével, Erikával részt vett a Kárpát-medencei Református Egyetemek Gyülekezeteinek Találkozóján, melynek során Lengyelország egyik legszebb és a turisták körében is népszerű városába, Krakkóba látogattak el.

Az utazás 3 napos volt, ebből mi egy éjszakát és egy teljes napot tölthettünk Kis-Lengyelország fővárosában. A kirándulás többi részét az oda- és visszavezető út tette ki.

Péntek hajnalban indultunk el, és Miskolcon csatlakoztunk a többi református egyetemi gyülekezeti taghoz, majd továbbindulva Szlovákián keresztül, estére érkeztünk meg a szálláshelyünkre. Miután mindenki egy kicsit megpihent felfedezhettük Krakkó gyönyörűségeit, s megnézhettük az éjszakai várost.

Másnap a teljes csapat kivonult egy térre, ahol Dávid István egy áhítattal indította útnak a csapatot. Az áhítatot egy csoportos városnézés követte.

Ezt követően kisebb csoportokba szerveződtünk, s így indultunk tovább felfedezni a város további szépségeit. A hazafelé vezető úton, betértünk Zakopenéba is, ahol megcsodálhattuk a Tátra lengyelországi részét, majd egy azt követő túrán ismerhettük meg Zakopáné kis városát.

Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat. Rengeteg új élménnyel, barátsággal és sok-sok jó kedvvel tértünk haza.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy lehetőséget adott egy ilyen programban való részvételre, valamint azért is, hogy egész végig velünk volt és megőrzött minket. SDG!

 

Biró Avanda Kinga