A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Jótékonysági tojásfestés egy családtípusú gyermekotthonért

2019-05-04 18:05:49 /

Immár hagyománnyá vált, hogy a Főiskolai Református Ifjúsági Gyülekezet tagjai összefogva a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézet kollégiumának hallgatóival, valamint a Kölcsey Ferenc szakkollégium hallgatóival jótékonysági tojásfestés szervezzenek egy adott személy, szervezet vagy család megsegítésére. Az idén megfestett tojásokat – melyeket a hallgatók Zsell Diána festési technikáival díszitettek – egy családtípusú gyermekotthon megsegítésének céljából készítették.

A 2001-ben létrejött Sámuel Alapítvány a Kárpát-Ukrajnában élő árvák, elhagyott csecsemők és kisgyermekek megsegítéséért dolgozik azért, hogy ezeknek a gyermekeknek élhető jövőt és gyermekkor adhasson. Az alapítvány céljai közt szerepel, hogy javítsa az árvák életkörülményeit, s csökkentse azok számát, akik intézményekben nevelkednek. Ennek fényében családtípusú gyermekotthonokat hoztak létre, s a tojások egy ilyen gyermekotthon megsegítéséért készültek az idei akció keretin belül.

A feketapataki Tihor család is egyike az alapítvány családtípusú gyermekotthonainak. Tihor Idus és Endre örökbefogadó szülőnek jelentkezett a Sámuel Alapítványhoz, mert vérszerinti gyermekük nem születhetett. Évekkel azután hogy Márk fiúkat már sajátjukként nevelték, szerettek volna még több gyermeknek esélyt adni. Újabb öt gyermeket kaptak családjukba, akik mindannyian vérszerinti testvérek, egy fiú és négy kislány – létrehozva ezzel egy újabb családtípusú gyermekotthont.

Az idei tojásfestés tehát ezen családtípusú gyermekotthon megsegítéséért került megrendezésre. A tojásokat egy online licit keretein belül tudták az érdeklődők megvásárolni, s az így befolyt összeggel támogatni a Tihor család életét.

Az adományt 2019. április 18-án sikerült átadnunk a családnak. Istennek hála a közel 20 ezer hrivnya gyűlt össze az akció során, mely nagy örömet és segítséget jelentett a családnak. Biztosak vagyunk benne, hogy Istentől kapott bölcsességgel használják majd fel a kapott összeget. Ezúton is Isten gazdag áldását kérjük a szervezőkre, a segítőkre, minden felajánló és vásárló életére egyaránt.

Tóth Krisztina