A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Konfirmadushétvége

2019-04-06 22:26:32 /

Március 29-31. között lehetőségünk nyílt Nagyberegen a liceumban részt venni egy áldott kátés hétvégén. Ez a végzősöknek különösen fontos volt, hiszen ez volt az utolsó számukra, konfirmandusként.

Az egész hétvége üzenete egy olyan téma, amely aktuális és nagyon át kell gondolnia mindenkinek: a példaképeink. Ezzel a témával kapcsolatos előadásokat halhattunk, amelyek elgondolkodtatóak, tanulságosak voltak és számos kérdésre is választ adtak. Többek között, hogy kik lehetnek és ki kell legyen a példaképünk? Felnézhetünk egy-egy emberre, akit nagyon becsülünk, egy személy bizonyos tettére, de akármennyire és akárhol keresünk e világban az emberek között példaképet, akit mindenben követhetünk és teljesen tökéletes, nincs hibája, nem fogunk találni! Hiszen az egyetlen és tökéletes példakép Jézus Krisztus. Ha őt követjük, neki szentelt életet élünk, akkor mi is példaképekké válhatunk.

Nagyon fontos téma volt az is, hogy úgy tekintsünk egymásra, mint legnagyobb értékre, mert Isten is így tekint ránk.

Bizonyságtevést is hallhattunk, melyben Nagy Edina elmondta, hogy amikor már azt hitte, hogy neki soha nem fog sikerülni, Istenhez fordult, aki minden akadályon átsegítette és átsegíti.

Az előadások után csoportokra osztva megbeszéltük személyes gondolatainkat, kérdéseinket. Ezeken a beszélgetéseken mindig bizalmas, együttérző és vidám légkör alakult ki.

Mindkét este a témához kapcsolódó filmet néztünk, ami szórakoztató volt és a mondanivalóját is megvizsgáltuk. Szombaton játék volt számunkra szervezve, amelyen nemcsak fizikai, hanem szellemi képességeinket, tudásunkat is alkalmaznunk kellett.

Úgy gondolom, kivétel nélkül, mindenki élvezte és kreatívnak tartotta. A legjobban teljesítő, nyertes csapat ajándékban részesült.

 

Egy másik konfirmandus társam véleménye: „A konfirmandus hétvégén remekül éreztem magam, mert ez a hétvége arra bíztat, hogy merjek hinni és, hogy jobban ápoljam a kapcsolatomat Istennel. Az előadások alatt jobban megismerhettem Istent, sokat segített a vele való kapcsolatomban. Valamint a közös programok alatt több időt tudtam tölteni a konfirmandus társaimmal.”

 

Nagyon sok élménnyel tértem/tértünk haza, jól éreztük magunkat és alig várjuk a nyáron szervezett egész hetes tábort! Köszönjük
-egy végzős konfirmandus-

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2297592636951121&type=3