A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Mézeskalács és a főiskolások

2019-01-16 20:54:43 /

avagy a jótékonykodás ízlelgetése

Karácsony közeledtével szeretünk örömet szerezni, jótékonykodni, megajándékozni a másikat. Ezen indíttatással került megrendezésre mézeskalács sütés december tizedikén a Főiskolai Református Gyülekezet, a Kölcsey Ferenc Szakkollégium Hallgatói Önkormányzat és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hallgatói Önkormányzata szervezésében.

A rendezvény egyidőben. két helyínen, a Kölcsey Ferenc Szakkollégiumban és a Kálvin János Szakkollégiumban került lebonyolításra.

A kollégiumok lakói és a külsősök egyaránt megtapasztalhatták a mézeskalács sütés menetét a tésztagyúrástól a méretre vágáson keresztül a díszítésig. Az esemény családias hangulatát a közös munka örömének és a karácsonyi énekek időnkénti felcsendülésének köszönhette. A hangulatteremtéshez hozzájárult a forralt bor is a Kölcsey Kollegiumban, ahol az utolsó programpont közös filmnézés volt.

Összesen körül-belül 2200 sütemény készült melyet a Pulzus Karácsonyi Cipősdobozakció keretein belül osztottak szét a fent említett szervezetek tagjai az arra járó-kelőknek.

Örömteli élmény volt megtapasztalni mindannyiunk számára, hogy a legapróbb, de szívből jövő cselekedet a másik ember felé is hatalmas örömet tud okozni. Ez arra emlékeztetett e bennünket, hogy Isten szeretetének megélését is hasonlóképpen tudjuk gyakorolni a mindennapokban.

Kovács Gergő