A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Konfirmandusok táborozása 2016

2016-07-08 18:39:41 /

2016. június 27. és július 2. között megrendezésre került a már hagyományossá vált konfirmandus hét a Balazséri Béthel Központban. A táborban az előző évekhez hasonlóan Munkács, Rákos, Kajdanó és Beregszász konfirmandusai portyáztak, idei alakalommal meglepően nagy létszámban.

A hét folyamán a Szentírás aktualitásáról és útmutatásáról volt szó a fiatalság, szerelem, élet és halál témájában.

Első nap, miután a táborlakók megismerkedtek egymással, Taraczköziné Nemes Mónika és Maksai Attila tartottak nyitóelőadást. Kedden és szerdán Páll László tiszteletes tartott előadást arról, hogy miért van a Biblia és mit mond a fiatalokról. Csütörtökön Maksai Attila lelkipásztor beszélt a munkáról és a pénzről a Biblia szemüvegén keresztül, majd a pénteki előadást Olasz Tímea tartotta a szenvedésről és a haláltól. A táborozók délutáni szabadidejüket különböző vetélkedőkkel, ügyességi játékokkal, sporttal és műhelyfoglalkozásokkal tölthették. A nagy sikereknek örvendő vizes nap természetesen idei táborunkból sem maradhatott el.

A délutánonkénti előadásokat, melyek által jobban elmélyülhettünk a témában, Gogola István pszichológus, majd Gulácsy Dániel lelkipásztor tartották. A csütörtök délutáni programot megtisztelte jelenlétével Zán Fábián Sándor püspök úr, aki a nagycsalád és a testvérek fontosságáról tett bizonyságot a reformátusság növendékeinek. Az esti evangelizációkat Kacsó Géza lelkipásztor, majd Taraczközi Gerzson lelkipásztor tartották. Az evangelizációk előtt rövid színdarabokat adtak elő a segítők, s bizonyságtételükkel bátorították a konfirmandusokat.

A hét komoly témája ellenére a szórakozásra is volt lehetőség. A szervezők filmnézéssel, táncházzal, tábortűzzel tették élménydúsabbá a tábort. Az imaséta és a tábortűz során alkalom nyílt az elcsendesedésre. A péntek esti evangelizáció után Isten kegyelméből sok fiatal hozott döntést Krisztus mellett, akik közül többen bizonyságot is tettek a tábortűznél.

Minden megtérő lélekért Istené legyen a dicsőség. Hordozzuk imában az ő életüket!