A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Pintér Béla-koncert Beregszászon

2008-09-22 21:10:21 /

Énekeljetek az Úrnak!
Fantasztikus élményben volt részük mindazoknak, akik vasárnap délután eljöttek a beregszászi református templomba! Ahol ezúttal nem a szószékről, hanem zenével, dalban hirdették az evangéliumot. Olyan átható és megfogó erővel, ami nem enged el. Sem gyermeket, sem felnőttet.


A Magyarországról érkezett fiatal énekes, Pintér Béla, és kicsiny csapata ezúttal is Istenhez akarta vezetni hallgatóit. Lehet, hogy nem megszokott módon, de mindenkit megszólítottak. Lehet, hogy vannak, akik úgy gondolják, Istennek házában nincs helye koncertnek. Én hiszem: ilyen jellegűnek ott is van a helye. Isten házában örülnünk kell, hisz ott szól hozzánk az Úr! Őt pedig minden tettünkkel, minden Tőle kapott és ránk bízott tálentummal dicsőítenünk kell!


A 96. zsoltárban is azt olvassuk: „Énekeljetek új éneket az Úrnak, énekelj az Úrnak, te egész föld! Énekeljetek az Úrnak, áldjátok nevét, hirdessétek szabadítását minden nap! Beszéljétek el dicsőségét a nemzeteknek, csodáit minden népnek! Mert nagy az Úr, méltó hogy dicsérjék, félelmesebb minden istennél. Hiszen a népek istenei csak bálványok, az Úr pedig az ég alkotója. Fenség és méltóság jár előtte, erő és ékesség van szentélyében."
Ez az erő és ékesség, az Őt dicsőítés volt jelen ezúttal is a templomban. Gyermekek, felnőttek egyaránt felszabadultan, örömmel hirdették az Ő nagy dicsőségét. Ezúttal dalban szállt az ima, énekben szólt a fohász, és a zene minden eszközét arra használták itt előadók, résztvevők, hogy mindenkihez eljuttassák az evangéliumot. Isten úgy szeretett bennünket, hogy a legdrágábbat, egyszülött fiát áldozta megváltásunkra. Jézus érted és értem is meghalt, minden bűnös emberért vállalta a kereszthalált. De feltámadott, és felment a mennyekbe, hogy helyet készítsen mindazoknak, akik hisznek őbenne…
Hirdesd Te is az örömhírt!
m.e.