A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Tisztelt Szülők!

2008-08-28 16:01:15 /

A Beregszászi Református Egyház ebben az évben is tart heti rendszerességgel hittanórákat a város óvodáiban és iskoláiban.
Mint református szülők gyermekük megkeresztelése alkalmával önként álltak a gyülekezet és Isten elé, hogy fogadalmat tegyenek a gyermek hitbeli nevelésére. („ígéritek-e fogadjátok-e, hogy gyermeketeket úgy nevelitek és neveltetitek, hogy ha majd felnő ő maga, önként tegyen vallást Isten és a gyülekezet színe előtt a konfirmáció alkalmával”) A fogadalom Isten és a gyülekezet előtt hangzott el.
Bízunk benne, hogy ezt a megfelelő komolysággal teljesítik is. Ebben nyújt egyházunk segítséget és hívja fel figyelmüket, hogy ebben az évben se mulasszák el gyermekük beíratását a hittanórára. Hiszen valaki csak arról tud bizonyságot tenni, akit megismert. Hadd legyen ez Istentől elkészített lehetőség arra, hogy amire a szülőnek esetleg nincs ideje, vagy lehetősége, (vagy ha igen, akkor ennek megerősítéseként) abban legyen társa a gyülekezet, amelybe a gyermek a megkeresztelés pillanatától bele tartozik (hisz a gyülekezet tagjai is fogadalmat tesznek egy-egy keresztelés alkalmával, hogy „gyülekezetünk gyermekeinek hitbeli nevelése érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk”).

Tájékoztatjuk Önöket, hogy minden iskolában, így a … . számúban is a gyülekezet által foglalkoztatott hitoktató tanítja heti egy alkalommal osztályonként a gyermekeket első osztálytól kezdve 6. osztályos korig.
A 7. 8. és 9. osztályosokat a református gyülekezeti terembe várjuk szeptember 5-től péntekenként d.u. 3 órától beiratkozásra, illetve a gyülekezet irodájába. A kedves szülőnek nincs más dolga, mint az osztályfőnökkel konzultálva jelezni, hogy az ő gyermeke református, így Őt is ingyen megilleti a hitre való nevelés. Minden más hasonló jelegű információ megtudható a 2 50 65-ös számon, vagy minden reggel 8 órától a gyülekezet irodájában.
Kérjük a kedves Szülőket, ne feledjék, ez is hozzátartozik ahhoz, hogy a gyermek megismerje a mindenható Istent, aki nem csupán megteremtett, de szüntelen gondot visel rólunk.
Így kívánjuk Isten áldását az előttünk álló tanévre és családjaink, gyülekezetünk életére, hogy kedvesek legyünk Őelőtte mindnyájan, akik hozzá tartozunk.

Tisztelettel a Beregszászi Református Egyház Tanügyi Bizottsága nevében:


Taracközi Ferenc
vezető lelkész

Sipos Géza főgondnok

Taracközi Marianna
a hitoktatásért felelős beosztott lelkész

Barna György presbiter, a tanügyi bizottság elnöke


Beregszász, 2008. augusztus 28..