A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Ép testben ép lélek

2008-10-20 09:57:32 /

Akár nosztalgiázhattak is, akik emlékeznek még azokra az időkre, amikor a jelenlegi gyülekezeti termünkben különböző kezeléseket lehetett igénybe venni a Járási Klinika termeiben.

Rendelővé változtattuk a beregszászi gyülekezet nagytermét Október 24. és 25-ére, amikoris keresztyén orvosok érkeztek gyülekezetünkbe Debrecenből.

Pénteken és szombaton reggel 9 órától tartottak ingyenes rendelést, ahová bárki jöhetett, de nem csupán testi bajaival. A testi bajokra javasolt gyógymódok mellett jutott idő a lelki egészség ápolására is, hiszen lehetőség adódott arra, hogy beszéljenek egymásnak, Istennek életük nehézségeiről, küzdelmeiről az ideérkezők. Akik voltak is szép számmal. Az első napon szinte még ebédelni is alig volt idő. Olyan is előfordult, hogy mozgásképtelen beteg ágyához is eljutottak.

A két esti istentisztelet alkalmán Dr. Bodogán Zsolt hirdette Isten igéjét, aki rámutatott Istenre, aki a mi Gyógyítónk.  Második este Dr. Gáspár Krisztián tett bizonyságot arról, mit jelent számára az, hogy létezik egy felsőbb Gyógyító, akinek még orvosként is alá kell rendelnie magát és engedni, hogy Ő használjon a gyógyításban. Az alkalmakat színesítette, hogy a velük érkező fiatalok énekkel magasztalták az Urat.

Legyen áldott Isten ezekért a lehetőségekért, és Ő pótolja ki azt az időt, amit ezek a keresztyén testvéreink ránk szántak!