A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Május 4. Anyák napja, keresztelő, konfirmáció...

2008-05-04 13:52:00 /

Keresztelő…
Az istentisztelet kezdetén Maksai Attila lelkész, aki egyben a Sámuel Alapítvány családjainak lelkigondozója is, keresztelési beszédében hangsúlyozta: Egy gyermek genetikailag sok jót és rosszat is örökölhet szüleitől. Ebben a családban azonban fontosabb az, hogy hogyan lehet úgy nevelni a gyermekeket, hogy Istent megismerjék, benne bízzanak. Az Ilosvay házaspár volt az első, aki gyermekeket fogadtak családjukba. Ezen a napon három gyermek részesült a keresztség sákramentumában.

Igehirdetés
Anyák napja, keresztelő, konfirmáció.

Szebben nem is lehetett volna ezt a napot elképzelni. Kacsó Géza, lelkész ünnepi igehirdetésében kiemelte: egy gyermeket sok dologra meg lehet tanítani, de a hitet nem lehet átörökíteni. A konfirmandusok is megtanulhattak dolgokat, de a konfirmációval csak elkezdődik az az időszak, amit az Istenbe vetett bizalom kell, hogy meghatározzon. Nem elég ésszel tudni mit kell hinni. A hétköznapokban lehet igazán megtudni mi a hit. Bizonyára vannak dolgok, amiket még meg lehetett volna tanítani és tanulni, de adjunk lehetőséget Istennek arra, hogy Ő maga tanítson nap mint nap, életünk végéig.



Konfirmációi ünnepség
Gyülekezetünk fiataljai közül 14-en tettek sikeres bibliaismereti és kátéismeret vizsgát az elmúlt napokban a tanügyi bizottság és a szülők előtt. 6 fiú és 8 lány állt az Úr asztala köré, hogy fogadalmat tegyen Istenhez és a gyülekezethez való hűségéről. Isten áldja meg életüket, hogy fogadalmukat megtarthassák. Taracközi Ferenc lelkész áldása után a konfirmáltakat Sipos Zsuzsa 8. osztályos tanuló köszöntötte. A gyülekezet nevében Sipos Géza gondnok mondott köszöntő szavakat és üdvözölte a konfirmáltakat a gyülekezet felnőtt tagjai között.

Konfirmálók névsora:

Nagy Fruzsina

Bucsik Hajnalka

Debreceni József

Nagy Edina

Urbánszki István

Orbán Nikolett

Puchlik Richárd

Herman András

Géca Dóra

Barta Dániel

Bíró Brigitta

Orbán László

Lőrinc Judit

Antal Alexandra

Galéria

DSCF5964.JPG DSCF5965.JPG DSCF5967.JPG DSCF5968.JPG DSCF5979.JPG DSCF5983.JPG DSCF5985.JPG DSCF5986.JPG
DSCF5993.JPG DSCF5994.JPG DSCF6001.JPG DSCF6010.JPG DSCF6011.JPG DSCF6025.JPG DSCF6026.JPG DSCF6078.JPG Nagy Fruzsina Bucsik Hajnalka Debreceni József Nagy Edina Urbánszki István Orbán Nikolett Puchlik Richárd Antal Alexandra Lőrinc Judit Orbán László Bíró Brigitta Barta Dániel Géca Dóra Herman András Sipos Zsuzsa köszöntője