A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Idősek délutánja

2008-10-16 19:45:22 /

„Mi paizsunk, óh, Úr Isten, híveidre nézz kegyesen! Mert jobb egy nap a te házadban, hogynem ezer nap egyébütt!”

 
Ez volt a mottója az október 13-án megrendezésre kerülő idősek délutánjának. Az alkalom megnevezéséből is kiderül, hogy gyülekezetünk időseiért van, ahol eltölthetnek egy délutánt közösségben egymással Isten igéje mellett. Gyakran ezek az idősek ágyhoz kötve, magányosan töltik mindennapjaikat, és nincs lehetőségük arra, hogy hitbeli növekedésük érdekében gyülekezeti alkalmakat látogassanak.
A délután szervezője és házigazdája Ladányi Katalin volt, gyülekezetünk diakóniai bizottságának vezetője.
Az igei szolgálatot Maksai Attila lelkipásztor végezte. Az igehirdető az 1Móz 12, 1–3 alapján arról beszélt, hogy a mi földi életünk értelme az, hogy elhagyjuk földi kötöttségeinket, és váljunk áldássá. Idős korban akkor válhatunk áldássá, ha életünkkel Isten országára mutatunk, a fiatalok számára mutatunk utat az örök élet felé.


Gyülekezetünk ifjúsága versekkel, énekekkel, bizonyságtétellel, imádsággal köszöntötte az időseket. Ezt követően a kamarakórus és a dalárda végzett énekszolgálatot, melybe bekapcsolódhattak a résztvevők is. A délután folyamán Taracközi Ferenc lelkipásztor és Sipos Géza gondnok is felszólaltak, akik felhívták a figyelmet arra, hogy milyen hálásak lehetünk az Úr Istennek egy ilyen közösen eltöltött délutánért, ahol eltűnnek a generációk közti különbségek. Fiatalok, középkorúak és hajlott korúak egyaránt dicsőíthetik az Urat. Épülhetünk egymás hite által.


Az Idősek délutánja szeretetvendégséggel zárult.
Vajon csak egy egyszerű rendezvény volt ez? Sokkal több annál. Isten Szent Lelke volt az, aki munkálkodott azok szívében, akik munkájukkal, lelkes szolgálatukkal lehetővé tették az alkalom létrejöttét. A Lélek munkája látható volt időseinken: a mosolygós tekintetekben és a könnyekig meghatódott arcokon. Istennek legyen hála érte!

Pusztai Beatrix