Tanulmányi versenyek az online térben

2021. Apr 13., szerző: Adminisztrátor

A világjárvány közepette rendezvények sora halasztódik vagy marad el teljes egészében. Sajnos ugyanez a helyzet a tantárgyi vetélkedőkkel is. Ennek ellenére a Nagyberegi Református Líceum tanárai és diákjai igyekeznek a lehetőségekhez mérten az online felületeken megrendezett versenyeken is képviselni az iskolánkat, még akkor is, ha az ilyen típusú versenyzés sok tekintetben nehéz műfajnak számít.

Így vettünk részt a XXIX. Református Iskolák Országos Matematika Versenyén a 8–11. osztályos kategóriákban. A versenyzőink Hájas Dominika, Páll Márton, Kertész Tamás Krisztián és Lőrinc Enikő voltak, felkészítő tanáraik pedig Héder Tamás Sándor és Lőrinc Izolda. Az eredmények sem várattak magukra, hiszen Páll Márton a 10.A osztályból dicsérő oklevelet szerzett, míg Hájas Dominika a 11.A osztályból a 6. helyezést hozta el a korcsoportjában, ami egy országos versenyen szép teljesítménynek számít. Őszintén gratulálunk!
2021. március 5-én volt megszervezve a XXVII. SDG Bibliaismereti Verseny, amely szintén a virtuális térben zajlott, s Lukács evangéliumát tárgyalta. Iskolánkból két lelkes csapat is indult, a 10.B osztályból Kacsó Karolina, Molnár Gvendolin Olívia és Szilágyi Abigél, akik a Sola Scriptura csapatnevet választották, míg a 9. osztályból Kertész Tamás Krisztián, Molnár Áron és Tóth Levente László, akik a Lucky Luke csapatot alkották. Felkészítő tanáraik pedig Dávid Árpád és Orbán Ildikó voltak.
A megmérettetés két egymástól független versenyt tartalmazott. Az első egy tesztfeladat volt, melynél a megoldott kérdések mennyisége és a megoldás ideje is számított. Ezt egy redmenta feladatlap kitöltésével lehetett megoldani. A tesztfeladaton a Sola Scriptura csapat a 11. helyezést szerezte meg, ami dicséretesnek számít, tekintve a verseny nemzetközi voltát és a nagyszámú (összesen 33) induló csapatot.
Ezután a kalandverseny következett, ami nagyon sok tartalmas és színes feladatot foglalt magában, s külön pontozást kapott. A versenyzőknek nyomozniuk kellett, próbára tették a gyorsaságukat, a kreativitásukat, a memóriájukat, de még a fogalmazókészségüket is. Mindezeken túl pedig egy kisvideót is kellet készíteniük a csapatoknak, melyet Lukács evangéliumával és a jelenlegi világkrízissel is kapcsolatba kellet hozni, s mindezt mindössze egy percben. A kalandversenyt a Lucky Luke csapat a 7. helyen zárta, ami az iskolánk eddigi legjobb eredménye ennek a versenynek a történetében. Érdemes külön kiemelni, hogy a kisvideó készítésére szintén ők kapták a legmagasabb pontszámot, melyet maguk a csapatok szavaztak meg, miután minden csapat végignézte a többiek elkészített egypercesét. Nekik is szívből gratulálunk!
Ezúton biztatunk titeket, hogy bátran vegyetek részt a tantárgyi és egyéb vetélkedőkön, hiszen ez is hozzájárul a tudásotok és a világlátásotok fejlődéséhez!

Orbán László

p.s. A legnépszerűbb közösségi oldalon értesülhettünk arról, hogy a Nagyberegi Református Líceum diákjai sikeresen szerepeltek a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége által meghirdetett I. KMDFKSZ Esszépályázatán. Béres Lilla Eleonóra, a líceum 10.B osztályos tanulója a humán tudományok (nyelv és irodalom) kategóriájában II. helyezést ért el! Lilla A szociális média hatása a tinédzserek és fiatal felnőttek önképére, önbizalmára című témában A szerkesztett képek mögött címmel nyújtotta be pályamunkáját.

A pályázaton a fentebb említett kategóriában és témában (ön)ARCKÉP című esszéjével induló, szintén 10.B osztályos Tamási Eszter munkáját elismerő részvételi oklevéllel jutalmazták a pályázat kiírói!

Kertész Tamás Krisztián, az intézmény kilencedikes tanulója pedig második helyezést ért el a 9–11. osztályosok kategóriájában az Ungvári Nemzeti Egyetem Magyar Filológiai Tanszékének balladamondó versenyén!

Felkészítő tanáruk: Gálfi Dezső.

Gratulálunk! 

Marton Erzsébet

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.