Körlevél

2021. Feb 24., szerző: Adminisztrátor

A Kárpátaljai Református Egyházkerület minden gyülekezetének, lelkipásztorának és gondnokának (Kérjük, komolyan venni!)

A mai napra a hivatalos adatok szerint, sajnos Kárpátalja az ötödik helyen szerepel a koronavírus fertőzöttséget illetően 389 új beteggel. A megyei egészségügyi osztály vezetője bejelentette, hogy február 24-től Kárpátalja narancssárga besorolásba kerül, de amennyiben továbbra sem javul a helyzet, akkor a besorolás hamarosan vörösre változhat. A legnagyobb baj, hogy az emberek sajnos nem veszik komolyan a pandémiát és folyamatosan megszegik a szabályokat. E miatt a mai napon az egyházi vezetőknek meg kellett jelenniük Ungváron, a kormányzói hivatalban.

A statisztikák azt mutatják, hogy a betegek száma újra növekedésnek indult, és egyre gyakoribb azoknak a száma, akik újra megfertőződtek a járvánnyal. A kórházakban nincsenek szabad ágyak, és nagy a nyomás az egészségügyi dolgozókon. Minél nagyobb az egymással való érintkezés, annál nagyobb a vírus terjedése. A baj nagy, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül, mert rajtunk is múlik magunk és gyülekezeti tagjaink testi épségének a megóvása.


A Kárpátaljai Református Egyházkerület zsinatának elnöksége a következő kéréssel fordul a gyülekezetek, a lelkipásztorok és az egyháztagok felé:

-          2021. március 1-től 2021. március 15-ig a gyülekezetek álljanak át online istentiszteletekre

-          a hétközi alkalmakat ez alatt az időszak alatt hanyagoljuk

-          akiről tudjuk, vagy aki tudja, hogy beteg, az igyekezzen otthon maradni, mindenféle közösségi helyet kerülni és időben konzultálni a háziorvossal

-          a távolságtartást tartsuk be mindenütt, a látogatásokat hanyagoljuk és vegyük komolyan a figyelmeztetéseket.

-          fertőtlenítés és maszk viselése minden esetben kötelező

-          a temetési szolgálatok csak is a korábbi rendelkezéseknek megfelelően tarthatóak meg

A gyülekezetek gondnokait különösen kérjük, hogy a templomokban az ülésrendeket szabályozzák és az egészségügyi távolságtartást tartassák be mindenkivel.

 

Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a járványügyi intézkedéseket példamutatóan tartsuk be és tartassuk be gyülekezeti tagjainkkal is.

 

Isten legyen gyülekezeteink őriző pásztora.

 

Tisztelettel:

 

Beregszász, 2021. február 24.

 

 

 

Nagy Béla s.k.                                                           Zán Fábián Sándor s.k.

     a KRE főgondnoka                                                           a KRE püspöke

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.