Nevelőszülő továbbképző 2018

2018. Sep 06., szerző: Adminisztrátor

A nevelőszülő-továbbképző kétévente kötelező alkalom minden nevelő és befogadó szülő számára. A Sámuel Alapítvány idén a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban szervezte meg ezt az alkalmat július 30. és augusztus 1. között.

 

 

A szülőkkel Kustán Jaroszlava és Bizillja Andrea, a megyei család-, gyermek- és ifjúságvédelmi szolgálat módszerészei, gyakorló pszichológusai foglalkoztak, illetve Truntajeva Mariannával, a megyei gyámügy vezető szakemberével az örökbefogadással és gyámüggyel kapcsolatos kérdésekről beszélgethettek, illetve ő adta át a tanfolyam végén az okleveleket is. Az alapítvány tolmácsról is gondoskodott, hogy még jobban megértsék egymást szülők és szakemberek.

A gyermekeknek ez idő alatt korosztályonként voltak foglalkozások. A tinédzserek már az első nap komoly témákkal foglalkoztak, hiszen ifj. Pocsai Sándor és kedves felesége tartott számukra előadást a káros szenvedélyekről, és arról, hogyan őrizheti meg magát tisztán a fiatal ebben a bűnös világban, ahol már elvárt és természetes dolog a paráznaság. A hétfő este evangelizációval zárult. A kisebb korosztálynak a GYEK munkatársai és önkéntesek tartottak bibliai leckét és csoportos beszélgetést. Továbbá önkéntes segítők vigyáztak és foglalkoztak külön a speciális foglalkozást igénylő gyermekekkel. Ez a feladat nagyon fontos, hisz csak így tud zökkenőmentesen lemenni egy felnőtt- és gyerekprogram.

A kedd esti evangelizációt Taracközi Ferenc, a Beregszászi Református Egyházközség vezető lelkésze, a Sámuel Alapítvány egyik alapító tagja tartotta. Ezeken kívül volt fürdőzés a líceum uszodájában, kézműves foglalkozások, játékok és sok más érdekes program várta a résztvevőket.

Hálásak vagyunk Mennyei Atyánknak, hogy megáldotta alkalmunkat. Annak ellenére, hogy elsősorban tanulásról szólt a három nap, hamar elröpült az idő, mert jó társaságban lehettünk, ahol lehet könnyezni és nagyokat kacagni.

Bakó Zsuzsanna, a Sámuel Alapítvány munkatársa

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.