Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

2018. Mar 15., szerző: Adminisztrátor

Nemzeti ünnepünk alkalmából a Kárpátaljai Református Egyház vezetői magas állami kitüntetésben részesültek.

Beregszászban március 14-én vette át Héder János, a KRE főjegyzője, ungvári és ungtarnóci lelkész az Áder János köztársasági elnök által adományozott a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vette át a kárpátaljai magyarság megmaradása, anyanyelvének ápolása és identitásának megőrzése érdekében végzett lelkészi szolgálatának elismeréseként.


Budapesten március 15-én Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke részére a nemzeti és keresztyén értékek képviselete, valamint a kárpátaljai magyarság megmaradása iránt elkötelezett lelkipásztori és egyházi vezetői szolgálata elismeréseként vette át a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést.

Áder János a kitüntetetteknek köszönetet mondott, amiért tehetségükkel, szorgalmukkal, hűségükkel, józanságukkal, áldozatukkal, türelmükkel példát mutatnak, és ezzel másokat is jobb teljesítményre sarkallnak. „Ők azok, akik művészetükkel örök érvényű értékeket képviselnek, hűek nemzeti hagyományainkhoz, s egy zavaros eszméktől terhelt világban is meg tudják mutatni, mi a katarzis. Akik tudományos munkájukkal, kutatásaikkal egyszerre a jelent és a jövőt is szolgálják, azokat, akik szorgalmukkal, fáradhatatlanságukkal, elkötelezettségükkel mindannyiunknak példát mutatnak” – emelte ki az államfő.

Forrás: MTI/reformatus.hu/karpatinfo.net

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.