A Nagydobronyi gyermekotthon javára gyűjtöttek Debrecenben

2018. Feb 12., szerző: Adminisztrátor

63 lány él jelenleg a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonban Kárpátalján. A gyerekek közel fele szellemi és testi fogyatékkal élő. Mindegyikük árva, vagy magára hagyták szülei. Az intézmény nem kap állami támogatást és most nehéz helyzetbe került. A 11. Tiszántúli Református Jótékonysági bálon nekik gyűjtöttek – számolt be a dehir.hu.

Fekete Károly püspök azt mondta hitvallásuk a cselekvő irgalmasság. A reformáció 500. évfordulója pedig új erőt adott nekik.

Idén rekordszámban vásároltak jegyet és több mint ötszázan jöttek el a jótékonysági bálra.

– A Tiszántúl egységben él, a közösségteremtő munka, amit elkezdtünk ezekben az esztendőkben összehozza az embereket is. Szeged környékétől Záhonyig együtt tudunk örvendezni és együtt tudunk segíteni azoknak, akik rászorulnak – mondta el Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke azt mondta: sok intézmény szenved hiányt, és számos helyen szükség lenne segítségre ezekben a nehéz időkben Kárpátalján. Idén az ő javaslatára választották a Nagydobronyi Gyermekotthont a jótékonysági bál kedvezményezettjének.

Az ott élő gyermekek és a munkatársak a mindennapokban a megmaradásukért küzdenek. Szükség van arra, hogy valaki kisebb vagy nagyobb támogatással hozzájáruljon az életükhöz, az intézmény megmaradásához

– hangsúlyozta Zán Fábián Sándor.

A Tiszántúli Református Jótékonysági Bálon a felajánlások, a támogatói jegyek vásárlása mellett idén a református gyülekezet fiataljai is megmozdultak és jelképes ajándékokat gyűjtöttek a kárpátaljai gyermekotthon lakóinak.

dehir.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.