500 ÉV 500 PERC FUTBALL

2017. Nov 29., szerző: Adminisztrátor

A reformáció jubileumi évében egyedülálló futballmérkőzésre hívta a nyírbátori református gyülekezet a lelkészeket a napokban a Báthory Anna Református Általános Iskolába.

Az 500 év apropóján megállás nélkül 500 perces focit tartottak, folyamatosan rúgták a bőrt a lelkes játékosok. „Máskor is futballoztunk már együtt a kollégákkal, de az eddigi rendszeres bajnokságoktól eltérően most nem a versenyre helyeztük a hangsúlyt, hanem – a játék mellett – a közösség építése és a csapatjáték volt a célunk" – mondta Fazakas Ferenc, a nyírbátori református gyülekezet lelkipásztora. „Nem egymás ellen, hanem egymással, együtt futballoztunk: egy jó ügyért. A sportolás mellett pedig helyet és teret adunk annak is, hogy jobban megismerhessük társainkat, közösen gondolkodhassunk, együtt imádkozzunk”.

A kezdeményezésre az ország minden pontjáról érkeztek vendégek, határon innen és túlról is ellátogattak hozzánk, hogy 500 percen keresztül menjen a játék. A felnőttek mellett az iskola diákjai is beszálltak. „A tanulók meg is jegyezték, nézd már, a pap bácsik milyen jól fociznak. Mi felnőttek és gyermekek együtt lehettünk, jó példát mutatva diákjainknak, hogy a sport mennyire fontos a test karbantartásához” – zárta gondolatait a tiszteletes. Az egész napos eseményre dr. Gaál Sándor, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nyírségi Egyházmegyéjének esperese, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és Máté Antal, Nyírbátor polgármestere is ellátogatott.

A mérkőzéssel párhuzamosan alternatív programokkal is készültek a szervezők. Akik éppen nem futballoztak, azok felfedezhették Nyírbátor nevezetességeit, a várkastélyt és panoptikumot, a Várostörténeti sétányt, meglátogathatták a templomot, imasétán, illetve filmvetítésen vehettek részt, fürdőzhettek a Sárkány és Wellness Gyógyfürdőben, valamint fórumbeszélgetésen megismerhették a nyírbátori egyház aktuális kérdéseit. A focitorna mellett egy játék is volt, tippelni lehetett, hogy mennyi gól született. A nyereménylabdát Bodnár Máté lelkipásztor nyerte, a második legközelebbi találat az iskola vezetője, Sivadóné Cselenyák Dóra igazgató asszony tippje volt.

A nap végén pedig 500 perc közös játék és 172 gól után fáradtan, de annál nagyobb élményekkel ért véget a közös mérkőzés.

Pótor Melinda

reformacio.ma

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.