Sola Scriptura - Bibliafelolvasás a mezőgecsei templomban

2017. Sep 22., szerző: Adminisztrátor

12 óra Jézus lábánál

Vajon mennyi ideig ült Jézus lábánál Mária mikor testvére panaszkodott Jézusnak hogy nem segit neki a konyhai munkában? És a másik Mária meddig törölgette hajával és öntözte könnyeivel Jézus lábát? Az idő akkor lesz lényeges, ha fontos dolgokkal foglalkozunk. Fontos hogy legyen időnk elcsendesedni az Ige mellett és figyelni arra, hogy mit üzen az Úr. Ez adatott meg nekünk 2017.szeptember 16-án, mikor reggel 7-től este 7-ig szólt a mezőgecsei templomban Isten igéje. 

Több volt ez mint egy csendesnap vagy egy esti evangelizáció. A reformáció 500. évében  valósággá vált a reformátori irányelv: Egyedül a Szentírás. Azt is megtapasztalhattuk, hogy Isten igéje képes önmagát magyarázni (Sola Scriptura sui ipsius interpres)

48 személy vett részt ebben a maratoni biblia felolvasásban. 15 percenként egy újabb igeszakasz került felolvasásra. Mindenki maga választotta ki azt az igét amit megosztott, nemcsak a templomban lévőkkel hanem az utcai hallgatósággal is, mert 12 órán keresztül hangzott a templomon kívül is Isten igéje kihangositással.

Milyen áldás volt ezen az alkalmon? Az első a megtapasztalt templomi csendben az Ige. Másodszor az előkészület során sokan elővették a Szentírást és gyakorolták a hangos felolvasást otthon. A harmadik áldás pedig az ajándékba kapott Revideált új fordítású Biblia volt. Az ige nemcsak hirdettetett hanem haza is lehetett vinni. Ige felolvasók lettek Ige hordozókká.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy a maratoni bibliafelolvasás programunkat anyagilag is támogatta. Isten áldása kisérje minden ige hallgató és ige hordozó életét egyházunkban.

 

Dávid Árpád lelkipásztor 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.