Hitvallásunk nyomában

2017. Jul 29., szerző: Adminisztrátor

A nyár és a vakáció végéhez érünk lassan, sokan sokféle élménnyel a hátunk mögött tekinthetünk az elmúlt néhány hétre és hónapra. A Badalói Református Egyházközség életében is nagyon mozgalmas volt ez az időszak, melynek egyik legnépszerűbb programja az a gyülekezeti kirándulás volt, melyre július 23-án került sor.

Az egynapos kaland úti célja ismét Észak- Kelet Magyarország volt.  Mint azt Sápi Zsolt badalói református lelkipásztor lapunknak elmondta, az elmúlt néhány évben már sikerült Kárpátalja legismertebb emlékhelyeit és természeti csodáit felkeresniük, így az utóbbi időben előszeretettel választanak anyaországi úti célokat kirándulásaik alkalmával.

Vasárnap, a hajnali órákban indult útnak az 51 fős csapat. Első állomásuk a legismertebb magyar borvidék központja, Tokaj városa volt, ahol egy kellemes séta során megismerkedtek a környékkel, majd tovább folytatódott útjuk Károlyi Gáspár halálának helyszínére, ahol a Szentírás első magyar nyelvű fordítását is készítette, Gönc városába. A helyi lelkipásztor vezetésével először a református templomba látogattak el a badalóiak, majd a településen található Károlyi Gáspár Múzeum és Biblia-kiállítás ereklyéit is megtekintették.

A gyülekezet nem első alkalommal szervezett kirándulást a vidékre, de mivel a csapat nagyobb része még nem járt korábban Vizsolyban, így természetesen a Biblia nyomtatásáról elhíresült községbe is ellátogattak. A 11. században épült román-kori templom padjai között végigsétálni nem mindennapi élmény, mégis a kirándulás legfelemelőbb pillanata az első magyar nyelvű Biblia mellett megállva érintette meg az arra járót.

Ha már Károly Gáspár nyomában jártak az utazók, Sárospatakot is útba ejtették, ahol a magyar nemzeti örökség részét képező Rákóczi-várban is tettek egy nagyobb sétát. A kirándulás egy kisvárdai pihenővel teljesedett ki.

Isten kegyelméből újabb élményekben gazdag, és az Ő jelenlétével teljes programon vehettek részt a badalói reformátusok, akik késő este érkeztek haza háromszáz kilométer, egy tartalmas nap és két izgalmas határátlépés után. Ha testben kicsit megfáradtak is, de lélekben teljesen megújultak, hiszen már a hazaúton eldőlt – jövőre ismét utaznak.

Nagy Gabriella

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.