Hitmélyítő hétvége a KRISZ-ben

2017. Mar 10., szerző: Adminisztrátor

Legbelső szobám csendjében…

A Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet 15 éve jött létre, azzal a céllal, hogy felvállalja és megszervezze a helyi fiatalok közötti missziót. Munkája révén több ezer fiatalt ér el évente.

Az Úr mindig gondoskodik az utánpótlásról, így az Ő kegyelméből évről-évre új tagokkal és lelkes szolgálattevőkkel, frissen megtért fiatalokkal bővül a szervezet. A KRISZ célja – amellett, hogy Istenhez vezesse ezeket a fiatalokat – az is, hogy tovább segítse őket a hit útján. Ennek érdekében, nemcsak figyelemfelkeltő, a krisztuskövetésre hívó, de az elköteleződésben megerősítő alkalmakat is szerveznek a munkatársak. Ilyen hétvégére hívták a hitükben erősödni vágyókat március 3. és 5. között a KRISZ beregszászi székházába.

Az alkalom családias hangulatban húsz fő részvételével valósult meg. Péntek este a szervezet főtitkára Kiss Bertalan köszöntött a jelenlévő fiatalokat. Majd egy rövid eligazítás után Végh Tímea, irodavezető vezényletével, játékkal indult a program, mely egy kicsit feloldotta és összerázta a társaságot. A vacsorát jóízűen fogyasztottuk el, majd együtt helyeztük magunkat kényelembe a társalgóban, ahol hosszas dicsőítéssel hangolódtunk az est folytatására. A hangulatvilágítás és az ének mindenkit szabadabbá tett arra, hogy bátran ossza meg gondolatait a fórumbeszélgetés során, ahol az Istennel való személyes kapcsolatunk került nagyító alá. Egymás beszámolóit, tapasztalatit és gondolatait hallva értékelhettük a mi lelki életünket. Mely sok további kérdést felvetve éjszakába nyúló beszélgetéseket indított el.

Másnap két kiscsoportos alkalmon vehettek részt a fiatalok. A hétvége alapgondolatát – Út az áldáshoz – kifejtve bibliatanulmányozó foglalkozások következtek. Mely segítséget nyújtott abban, hogy előző este felvetett Istennel való kapcsolatunktól, hogyan jutunk el addig, hogy felismerjük az Ő csodáit, terveit és életünkbe helyezett lehetőségeit.

A szervezők elmondása szerint ezen a hétvégén a valódi elmélyülésen volt a hangsúly, így a szombat esti/délutáni programot is szándékosan úgy szervezték meg, hogy bár kikapcsolódjanak a fiatalok, mégis alkalmat és lehetőséget biztosítsanak a csendes, benső örömre. Ez alkalommal a várost körülvevő dombok között tettek egy nagyobb sétát a résztvevők.

Vasárnap az Isten Igéjével engedték útjukra a hétvégére érkező fiatalokat. Az Úr hajlékában közösen vettek részt az istentiszteleti alkalmon, majd mindenki hitében erősödve térhetett haza családja körébe.

„Csak Istenben nyugszik meg lelkem; tőle van az én szabadulásom. Csak ő az én kősziklám és szabadulásom; ő az én oltalmam, azért nem rendülök meg felettébb.” (Zsolt 62, 2-3)

-gabriella-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.