Elindult a Szeretethíd regisztráció

2017. Mar 02., szerző: Adminisztrátor

Idén május 19-én és 20-án tartja a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokat a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az idei Szeretethíd fővédnöke Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó.

www.szeretethid.huholnapon egyénileg vagy csoportosan is lehet jelentkezni a Szeretethídra, melyet 2009 óta szervez meg a Magyar Református Szeretetszolgálat. A Kárpát-medencei összefogás minden évben az egységes Magyar Református Egyház létrejöttének dátumához kapcsolódik, ezzel is megmutatva, hogy nem csak szavakban, hanem tettekben is egyek vagyunk.

A Szeretethíd olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár idős, akár fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő testvérünk határon innen vagy túlról. Célunk, hogy közösen tegyünk egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségeinkért és a teremtett világért. Szeretnénk, ha a Kárpát-medence minden területén munkálkodnának kisebb-nagyobb csoportjaink szociális, fejlesztési és ökológiai területen valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek. A világ felé is bizonyságot tehetünk a cselekvő szeretettel. A korábbi önkéntes programok bebizonyították, hogy hidat tudunk építeni a generációk között, a segítségnyújtók és a rászorulók, az önzetlen segítségnyújtás örömét megtapasztalva pedig Isten és ember között.

A jelentkezés május 8-án zárul.

MRSZ

 

   

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.