Február 4-én tartották Budapesten a Várkert Bazárban a IV. Székely Bált

2017. Feb 06., szerző: Adminisztrátor

A szervezők tájékoztatása szerint a korábbi évekhez hasonlóan a bál teljes bevételét – jótékonysági céllal – öt külhoni magyar közösségnek ajánlják fel: az oklándi unitárius közösségnek, a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás árváinak, a Mária Rádió Erdély Egyesületnek, a Beregszászi Református Gyülekezet fenntartásában álló Pulzus Rádiónak, valamint Atyha római katolikus templomának.

Kárpátalja egyetlen magyar nyelven is megszólaló rádiója a Pulzus Rádió, mely lassan négy éve szól az éter hullámain át a kárpátaljai otthonokban. A bálon a Pulzus Rádiót Barna György, a Pulzus Információs Központ vezetője, Barta Miklós ügyvezető igazgató és Taracközi Ferenc, a Beregszászi Református Gyülekezet vezető lelkésze képviselte.

A bál másik kárpátaljai vonatkozása, hogy kiosztották a tiszteletlebi székely címeket is. Ezúttal, Zsukovszky Miklós esperes-lelkész is a kitüntetettek között volt. Laudációt Taracközi Ferenc beregszászi református lelkész mondott, aki kiemelte, Isten szolgálatában állni bátorság, hűség és kitartás kérdése is. Vannak idők, amikor könnyebb, de vannak idők, amikor a próbák mérik meg, ki találtatik hűségesnek. Lelkipásztor testvérem életében a próbák súlya nem feladást, hanem odaszánást, szolgálatot eredményezett.- mondta méltatásában a lelkész.

Szász Jenő, a bált szervező Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke azt mondta: csak az a nemzet képes felemelkedni, ahol a jó ügyek megtalálják a maguk jó embereit. A bál több mint egy hiánypótló társasági esemény, belépőjegyeikkel több jó ügyet tudnak segíteni. Hozzátette: a nemzetegyesítés és a nemzet egysége mellett tesznek tanúságot.

A bálon anyaországi és határon túli résztvevők együtt énekelték a Székely Himnuszt, majd nemzeti imádságunkat a Himnuszt.

pulzus.eu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Székely bál 2017