Sámueles karácsony

2016. Dec 19., szerző: Adminisztrátor

Karácsonyváró kézműveskedésre hívta a Sámuel Alapítvány advent harmadik szombatján a családtípusú gyermekotthonainak lakóit. Míg a szülők egymás és az Úr közösségében töltöttek el pár röpke órát, az ifjabb nemzedék a beregszászi református gyülekezet nagytermét vette birtokba.

Miután elkészült a fenyőfa a kézlenyomatukból, két éneklés között adventi mesét mondott nekik Knobloch Erzsébet, az alapítvány munkatársa a fényről, amely képes megtölteni egy egész báltermet.

A találkozó második felében a kézügyességé volt a főszerep. A Nagydobronyból érkezett Molnár Erzsébet sok éve segíti már az alapítvány munkáját szebbnél szebb kézimunkáival és el nem fogyó imádságaival. Bár nem szereti a rivaldafényt, most mégis vállalta, hogy adventi díszek készítésére tanítja az apróságokat. A gyerekeket teljesen elvarázsolta a kézműveskedés, ipari mennyiségben készültek asztaldíszek, koszorúk, fenyődíszek a beregszászi fiatalok segítségével. Aki nem találta magát elég ügyesnek a feladathoz, az jóízű baráti beszélgetéseknek adta át magát. A dalospacsirták pedig a hangszórók mellett énekelték végig a délelőttöt.

 

Miután mindenki elkészült a munkájával, a gyerekek átvehették személyre szóló ajándékaikat Sipos Gézától, az alapítvány vezetőjétől, majd egy közös adventi ebéddel zárult a nap hivatalos része.

 

Az adventi mesében a fény volt az, ami megtöltötte a termet a padlótól a mennyezetig. A sámueles délelőttön Isten Fénye, a szeretet, az öröm, a békesség, a szépség töltött fel minden talpalatnyi helyet azok szívében, akik részt vettek az alkalmon. Kiváltság volt tapasztalni mindezt.

 

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézetnek, hogy támogatta az alkalom létrejöttéért, Nedbál Ádámnak a fotókért és minden segítőnek, aki egy picike részt is vállalt abban, hogy Isten gondviselése eljusson ezekhez a családokhoz. Kívánjuk, hogy Isten világossága járjon át minden segítőkész szívet, váljon tűzoszloppá a nehézségek idején, vezércsillaggá a tanácstalanság sötétségében, járjon szeretet, alázat, bölcsesség a nyomában!

 

Áldott karácsonyi ünnepeket és kegyelemben gazdag újesztendőt kívánunk!

 

Olasz Tímea

 

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.