Anima Soni-koncert a nemzeti összetartozás jegyében

2016. Nov 27., szerző: Adminisztrátor

Az öregek otthonát segítették

A Kárpátaljai Református Egyház szervezésében november 25-én jótékonysági koncertre került sor Beregszászon, melynek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola adott otthont.

A szép számú közönséget az est fővédnöke, Pánczél Károly országgyűlési képviselő köszöntötte, aki a hit, a cselekvő szeretet, a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta. Szalipszki Endre, Magyarország Beregszászi Konzulátusának főkonzulja a nemzeti összetartozás napjára, az elhurcolásokra, a vérveszteségekre emlékezett, és a keresztény Európára leselkedő veszélyekre figyelmeztetett. Abbéli reményének adott hangot, hogy az Anima Soni koncertje hitünket, lelkünket erősíti, hogy szeretetteljes lesz az adventi várakozásunk.

 

Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke köszönetet mondott a szervezőknek, a fellépőknek, hogy erősítik a kárpátaljaiakban a reményt, a hitet, a bizakodást. Arra is felhívta a figyelmet, hogy abban a szétszakítottságban, amelyben évtizedek óta élünk, mégis van valami csoda, hisz segítjük egymást, aggódunk egymásért. A kárpátaljai magyarság, ha nem is tud becsomagolható ajándékot adni, legyen az az imádkozó nép, aki a Lélek által kívánja erősíteni a testvért, fogalmazott a püspök.

Bennünket összeköt a hitünk, a magyarságunk, a közös kultúránk – az Anima Soni zenekar e hármas kötelékről tesz bizonyságot, azt a célt tűzte ki, hogy Isten üzenetének hirdetésén túl közös értékeink felmutatásával a magyar közösségek nemzeti identitásának formálásban vesz részt, fogalmazott ifj. Takaró Tamás, az együttes énekese.

És igencsak jó hangulatú előadásukkal – ezúttal nagy költőink istenes verseit szólaltatták meg igényes zenei köntösbe öltöztetve, illetve a Biblia reményt sugárzó üzeneteit tolmácsolták zenéjükkel – sokaknak szereztek felejthetetlen élményt Beregszászban is.

m.e. 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.