Házaspárok hétvégéje

2016. Aug 17., szerző: Adminisztrátor

„Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta…!” (Zsid 13,4a)

Házaspárok és házasság előtt állók számára szerveztek hétvégét július 21. és 24. között Csongoron. Előadásokkal, gyermekfelügyelettel és különböző programokkal várták a családokat és jegyespárokat az alkalomra, melynek címe: „A szeretet kifejezése a házasságban”.

„Máig maradandó emlék, hogy tíz évvel ezelőtt, amikor hazatértünk és elkezdtünk a gyülekeztünkben a házaspárokkal foglalkozni, vasárnapról-vasárnapra százak gyűltek össze az alkalmakon – emlékszik vissza a kezdetekre a hétvége kapcsán ifj. Pocsai Sándor a csongori gyülekezet lelkésze. Ebből a kezdeményezésből indult el pár éve a hétvégék ötlete, mely nemcsak egy gyülekezet házaspárjainak, de az egész egyházkerületnek szól.”

Már az első alkalom nagy érdeklődésnek örvendett. Ez pedig egy bizonyíték volt arra, hogy van igény az ilyen programokra, és így terjesztették ki egyházkerületi szintre. A legutóbbi, július végi alkalmon, több mint hatvanan vettek részt, de az egy-két napra kilátogatókkal együtt száz feletti a résztvevők száma.

Egy ilyen alkalom nagyszerű lehetőség arra, hogy ha adott házasságban csak az egyik fél az, aki az Isten útját járja, elhozza magával a társát, hiszen ez nem egy kötött program. Itt mindketten közelebb kerülhetnek a Teremtőhöz és egymáshoz.

A házasság lehet nagyon jó és lehet gyötrelmes is. Ez nem egy önműködő rendszer, hanem olyas valami, amit karban kell tartani, és ápolni kell. Ápolni azt a hármas köteléket, amit az Isten házában, Vele kötöttünk.

„Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta…!” A zsidókhoz írt levél első része a szeretetre és tisztaságra buzdít. Ezt az igeverset választották a szervezők a hétvége témájául és fő üzenetéül is. Efelett beszélgethettek az itt lévő házaspárok, átértékelve, hogy saját életükben és családjukban mennyire nyilvánul meg az Úr akarata.

Az Isten áldását kívánjuk a résztvevők és a szervezők éltére!

N.G.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.