Nyár a Bereg Campben

2016. Aug 15., szerző: Adminisztrátor

A nyugalom hegye

Idén nyáron is megtelt a muzsalyi (mások szerint kígyósi) - hegyen található központ, a Bereg Camp. Az elmúlt időszakban 11 héten keresztül volt hangos a gyermekzsivajtól az ismert táborhely, mely alkalmakhoz jelentős támogatással járult hozzá a Bethlen Gábor Alap. Az elmúlt időszakban 11 héten keresztül volt hangos a gyermekzsivajtól az ismert táborhely.

Már a környezet is Isten hatalmáról árulkodik. A több kilométernyi gidres-gödrös út és az erdőn átvezető kis ösvényen át jutunk el a tábor bejáratához, innen már csak egy nagyobb séta, hogy megérkezzünk a főépülethez, ahol érdemes egy percre megállni és belefeledkezni kicsit a panorámába… Nap mint nap elmegyünk a Beregszászi-dombvidék mellett, többen nem is sejtve azt, hogy mennyi gyermek hallgatja éppen, valahol a dombok lankáin, az Élő Igét.

Sokan emlékeznek még a valamikori sátortáborokra, a sokszor esőáztatta programokra és az étkezést megelőző több kilométeres sétákra az erdei kis ösvényen… Azt hiszem vidékünk számos szolgálattevője ismerte meg itt a Megváltó Istent.

De ma már nyoma sincs a katonai sátraknak. Azok helyén egy hatalmas épület áll, mely egyszerre 100 gyermek befogadására és ellátására alkalmas. A régi előadósátor a megszokott helyén, de felújított állapotban szolgáltatja a mindennapos foglalkozások és igei alkalmak fő helyszínét.

Ezen a nyáron 11 hetet töltöttek itt kárpátaljai, de belső Ukrajnából érkező gyermekek is. Simon Sándor, a központ igazgatója elmondása szerint 800 gyermek és több mint 200 felnőtt táborozott itt az elmúlt hónapokban.

A Gyermek Evangelizációs Közösség kárpátaljai missziója minden évben itt szervezi meg nyári táborait. Idén hat héten keresztül foglalkoztak a gyermekekkel (a gyermek evangelizációs heteken kívül), akik egész évben látogatták az örömhírklubokat és vasárnapi iskolákat.

A 10-13 éves korosztály figyelmét megfogni nem egyszerű feladat, a technika szülöttei, akik órákat vagy napokat is képesek a számítógép előtt eltölteni, itt kicsit kiszakadnak a mindennapi ritmusból és megtanulnak játszani közösségben, valódi emberekkel, a természet szívében.

Mégsem ez a legtöbb, amit ez a tábor adhat. „Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket…” – hangzik az Úr parancsa. És valóban nem lehet túl korán az Isten elé vezetni a gyermekeinket. Sokszor magunk is megszégyenülhetünk, hogy ezek a kicsinyek, milyen jól ismerik a Szentírás történeteit. Olyan jó látni, hogy egy-egy tanítás után, az ismétlő játék alkalmával minden apró kéz a magasba lendül.

Az idei GyEK hetek során Eszter történetét ismerhették meg jobban a táborozók. Ezáltal azt, Isten hogyan használja az Ő népét, hogyan gondoskodik rólunk és hogyan erősít meg abban a helyzetben, amiben vagyunk.

A mindennapi programhoz tartozik két kiscsoportos áhítat, majd a többi tevékenység közösen történik. Délelőtt a nagysátorban gyülekeznek a táborlakók, hogy együtt vegyenek részt a tanításon, melyet követő ismétlő játékokat mindig nagy lelkesedés övez. A nap folytatásaként a legkülönbözőbb kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyermekek, majd csapatjátékokban bizonyíthatnak. Délutánonként csoportbeszélgetések alkalmával beszélhetik meg a nap kérdéseit. Este pedig evangelizációra gyűlnek össze, ahol ezúttal a kis Linda történetét ismerhetik meg, aki egy ehhez hasonló táborban találkozott az Úr Jézussal.

Az elmúlt nyarat sok vidámság és áldott közösség fémjelezte itt a Bereg Campben. A táborvezetők és programszervezők pedig nem feledkeznek meg hálát adni ezért annak, Aki ezt lehetővé tette. Augusztus 14-én hálaadó nap keretében köszönték meg a Megváltónak az idei nyár áldásait. Az egész napos program az Ige fényében és hálával telt. De nem csak az elmúlt évről szólt, hanem egyfajta előkészülete már a jövő évi alkalmaknak. Mindamellett pedig, hogy a nyári táborok véget értek, ősszel ismét elkezdődnek a gyermekalkalmak, ahol az Isten a táborokban elkezdett munkát tovább folytathatja a fiatalok szívében. Ámen.

Nagy Gabriella

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.