Gyermekhét és utcai evangelizáció Mezőváriban

2016. Jul 03., szerző: Adminisztrátor

„Szeretsz-é engem?”

 Jézus kérdése ma is olyan erővel hat, mint kétezer éve. Ezt a bibliai gondolatot választotta a KOEN (Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért) Alapítvány a nyári vakációs gyermekhetek fő témájaként. Mezőváriban is ez alapján szerveztek bibliahetet a gyermekek számára, melyet szabadtéri evangelizációval kötöttek egybe.

Hétfőtől péntekig kora reggel gyülekeztek a község gyermekei a falu központjában lévő református templomban. Naponta 100-130 gyermek is részt vett az alkalmakon - mint azt Menyhárt István helyi lelkipásztortól megtudtuk. Hála az Úrnak szolgálattevők is akadtak szép számmal, összességében kb. 70 fő járult hozzá a hét sikeréhez. A játékokkal, énekekkel és jelenetekkel tarkított délelőtti programok során Péter történetével ismerkedtek meg a legkisebbek. Napközben igazi kreatív foglalkozásokon is részt vehettek a fiatalok, hiszen a szorgos asszonyok segítségével naponta dagasztottak, sütöttek igazi finomságokat. Ezeket az esti evangelizáció során, büszkén osztották szét a templom melletti parkban gyülekezőknek.

Az esti alkalmakon György András felvidéki, somorjai lelkipásztor hirdette Isten Igéjét, aki szintén Péter történetén keresztül szólt a gyülekezet felnőtt tagjaihoz. A kárpátaljai származású lelkész lapunknak elmondta, hogy január óta foglalkoztatja mélyebben az apostol élete, és Isten útjainak újabb csodája, hogy éppen ezt a témát készítette erre a hétre. Ahogy arra prédikációjában is kitért, az Úr Jézus kérdése valójában Péter haláláról szólt. Emiatt figyelmeztette a több mint 300 egybegyűltet, hogy Isten számunkra is felteszi ezt a kérdést, amire muszáj választ adnunk. Csak rajtunk áll hogyan döntünk az életünk vagy halálunk felől.

Menyhárt István lelkipásztor elmondása szerint Isten irgalma és a sok odaszánt munka eredménye az, hogy ennyien érdeklődtek a héten az Úr Igéje iránt. Az alkalmat megelőzően ugyanis az EMOK (Evangélium Minden Otthonba Kárpátalján) munkatársai 800 meghívót osztottak szét a településen. Emellett a gyermekek a délelőtti programok alatt „biciklis szolgálatot” végeztek, ugyanis minden nap egy-egy csapat fiatal (felnőtt kíséretében) kerékpáron járta be a falut, ellátogattak a piacra, boltokhoz, közterekre és az ott lévőknek adtak át meghívókat Maga az Élő Isten lábai elé.

A program szombat este egy amolyan ünnepi alkalommal zárult, ahol a gyermekek megmutathatták a szülőknek, felnőtteknek, mit tanultak a hét során. Az Isten közelségét megtapasztaló fiatalok énekekkel, aranymondásokkal, jelnetekkel kedveskedtek a jelenlévőknek és egyben adtak hálát az Úrnak. Ezt követően az evangelizációs sorozat utolsó szolgálata következett, ahol az igehirdetőn keresztül tette fel Jézus Krisztus a kérdést, ezúttal nekünk: „Szeretsz-é engem?”.

-gabriella-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Mezővári evangélizáció