Angol tábor a Nagyberegi Református Líceumban

2016. Jun 21., szerző: Adminisztrátor

2016. június 13-18-ika között Nagyberegen a líceum épületében megtartottuk a hagyományos, jó hangulatú angol tábort.

Öt  tanár és segítőjük, két volt beregi diák, valamint három amerikai és egy kanadai tanár oktatta ezen a héten az angol nyelvet 124 nagyberegi diáknak.

A tanulók csoportokra bontva, napi öt tanóra folyamán mélyíthették el tudásukat az angol nyelvtan, beszédkészség, bibliai ismeretek, imádság, énekek, sport és játékok területén.

A nyelvi ismereteket Szilágyi László és Tar Tímea tanárnő oktatta, az angol kultúrába Eric tanár úr vezetésével nyertek bepillantást, az anyanyelvi kiejtést David és Dylan tanár uraktól hallhatták. Angol keresztyén énekeket Máthé Réka és Deák Betti tanárnő vezetésével tanultak. Bibliai történetekre és angolul imádkozni Pándy-Szekeres Dávid tanár úr és Anna tanárnő tanította a diákokat. A játék és sport órákat Doktor Benjámin, volt diákunk és Victoria, a nagyberegi gyülekezet németországi önkéntese tartotta. A kezdő angolosokkal Gábor Bence tanár úr és Varga Patrícia, volt diákunk foglalkozott.

Hálásan mondunk köszönetet Tóth László lelkészigazgató úrnak, Kovács András igazgató úrnak és Makó András igazgatóhelyettes úrnak, Gajdos Rudolf kollégiumi nevelő tanár úrnak és csapatának a tábor szervezésében és lebonyolításában nyújtott nélkülözhetetlen segítségükért. Hálásak vagyunk a konyhai dolgozóknak a finom ételekért, a líceum minden munkatársának a nekünk nyújtott segítségért.

Visszatekintve a 2015-16-os tanévre, Isten iránti hálával köszönjük meg a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) vezetőinek és a Magyar Kormánynak a református líceumok működésének lehetővé tételét.

Istené a legyen a dicsőség az elmúlt tanév során megtapasztalt áldásokért.

Kívánjuk minden, szülőföldjéhez  hűséges tanárnak, diáknak és családjuknak szerte Kárpátalján Isten áldó jelenlétének megtapasztalását  nyáron a közös családi Biblia olvasás és imádkozás során. Használjuk ki az Isten adta technikai lehetőségeket, a telefont, a Skype-ot, és így távol lévő szeretteinkkel is imádságban együtt lehetünk.

Szeretettel kívánom.

Pándy-Szekeres Anna tanárnő

KRE tanügyi tanácsos

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.