Jótékonysági akció a beregszászi főiskolásokkal a Sámuel Alapítvány javára

2016. Mar 31., szerző: Adminisztrátor

Húsvétra készülve egy jótékonysági tojásfestő akció valósult meg a FRIGY keretében. A hímesek és egyéb kézműves termékek értékesítésre kerültek. Az ebből befolyó összeget a szervezők a Sámuel Alapítvány számára ajánlották fel.

Néhány éve egy nagyszerű kezdeményezés indult Beregszászban. A Főiskolai Református Ifjúsági Gyülekezet, a Kölcsey Ferenc és a Kálvin János Szakkollégiumokkal közösen egy jótékonysági tojásfestéssel készült a feltámadás ünnepére. A korábbi évek pozitív tapasztalati idén is sok főiskolai hallgatót mozgattak meg, a jó ügy érdekében.

Az idei akció néhány nap alatt valósult meg, mégis gyümölcsözőnek bizonyult. Két helyszínen gyűltek össze a fiatalok, akik különböző technikákkal készítettek szebbnél szebb hímeseket és egyéb kézműves termékeket, tették mindezt vidáman, együtt hangolódva az ünnepre.

Az elkészült alkotásokat még húsvét előtt értékesítették. Több alkalommal a Beregszászi Református Gyülekezetben, az istentisztelet után, a templom előtt, de a főiskolán és a város főterén is az érdeklődők figyelmébe ajánlották azokat. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is érkeztek felajánlások segítőkész emberektől, akik saját termékeiket felajánlva járultak hozzá az akció sikeréhez. Emellett a szervezők kiválasztották a legszebb hímeseket és gipszképeket, amelyeket internetes felületen bocsátottak aukcióba.
 

A kezdeményezés idén is sikeresnek bizonyult, hiszen jelentős összeget (6700 UAH és 500 HUF) sikerült összegyűjteni. Ezt az ünnepet követően a szervezők, Domonyi Erik lelkész vezetésével átadták a Sámuel Alapítványnak.

Sipos Géza, az alapítvány elnöke lapunknak elmondta, hogy elsősorban az alapítványhoz tartozó gyermekek nyári táborozására, illetve a beregszászi és tiszakeresztúri bentlakásos iskola növendékeinek hitoktatására kívánják fordítani az felajánlott összeget. És háláját fejezte ki mindazon fiatalok felé, akik részt vállaltak ebben a megmozdulásban.

Isten áldását kívánjuk az ilyen kezdeményezésekre és az alapítvány munkájára!  Istené a dicsőség!

N.G.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.