Arra hívattunk, hogy tanúi legyünk…

2016. Jan 28., szerző: Adminisztrátor

„Kérjetek, és adatik nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik nektek.” (Máté 7, 7)

Az újév kezdetének legtökéletesebb módja az Atyával való elcsendesedés. Erre adott lehetőséget az imahét, melyhez Kárpátalja számos közössége is csatlakozott egyéni imatémákkal vagy a KRISZ imatémáit felhasználva.

A történelmi egyházak összefogásában, január 19. és 22. között, Beregszászban ökumenikus imahetet szerveztek, ahol a hívek az Úr színe elé vihették az elmúlt év minden örömét és bánatát, együtt könyörögve az idei év áldásaiért.

 

A református gyülekezetben már kedden elindult a program. A helyi gyülekezeti teremben gyűltek össze a református és katolikus testvérek, ahol a fő hangsúlyt az imaközösségre helyezték. Az igei üzenet elolvasása után bensőségesebb hangulatban formálódott át az alkalom imaközösséggé.

Szerda este immáron a református templomba hívogatott a harangszó, ahol a római katolikus egyház esperese, Molnár János végzett szolgálatot. Az alkalmat közös imádság, közös éneklés és a kamarakórus szolgálata tette még felemelőbbé. A csütörtöki alkalmon a görög katolikus atya, Margitics Jaroszláv szolgált a római katolikus templomban, ahol szintén szolgált a reformátusok kórusa. A záró alkalomra a görög katolikus templomban került sor, ahol Taracközi Ferenc, református lelkész hirdette az Igét.

Az egyetemes imahét minden évben meghatározott téma köré fonódik. A 2016-os évi programot a lettországi keresztyének állították össze, melynek központi gondolata: „Arra hívattunk, hogy az Úr nagy tetteit hirdessük!” 1Pt.

Ez arra mutat rá, hogy mekkora kiváltság, de egyben felelősség is, hogy mi ismerjük az élő Istent. Ma pedig nagy szüksége van a világnak, és vágyik rá, és sóvárog utána, hogy valami mást megismerjen, valami igazi értéket kapjon. Az egyetemes imahét is azt tűzte ki célul, hogy mi, akik ismerjük az Urat és az Ő szabadító erejét, ilyen tanúkká váljunk a világban testvérekként egymás mellé állva.

Az imádság nem csak egyirányú dolog. BESZÉLGETÉS Istennel! Figyeljünk a válaszára és útmutatására, és addig sem feledkezzünk meg szüntelenül hálát adni az Ő mérhetetlen irgalmáért! Az ökumenikus együttlét nem korlátozódik csupán a januári alkalomra, hiszen a beregszásziak ebben az évben is szeretnék megszervezni a Szeretethíd nevű alkalmat, amelyhez idén a görög katolikus hívek is csatlakozni kívánnak. Soli Deo Gloria!

Nagy Gabriella

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.