FRIGY-túra 2015

2015. Oct 07., szerző: Adminisztrátor

A Főiskolai Református Ifjúsági Gyülekezet (FRIGY) hatodik évadát kezdte meg ez év szeptemberében. A mindenévi programtervben rendszeresen szerepel a FRIGY-túra, mely egy tanév során kétszer kerül megszervezésre: a tavaszi és az őszi szemeszterben.

Október harmadikán, szombaton, maréknyi lelkes fiatal indult kora hajnalban Beregszászból, hogy meghódítsák a Borzsa-Havasok magasabb csúcsait. Ez a túra a FRIGY 2015-2016-os tanévének első nagyobb programja.

A 15 főből álló csapat lelki vezetője, Domonyi Erik - a gyülekezet vezető lelkésze - volt. Hiszen a túra célja nem csak a természet varázsában, az Úr teremtett világában való elmélyülés volt, hanem az is, hogy mindezt együtt, közösségben éljék át a merész természetjárók.

Mielőtt nekirugaszkodtak volna az előttük álló, korántsem egyszerű útnak, elcsendesedve kérték Isten áldását és vigyázó tekintetét a túrára.

A válasz sem maradt el az imára, hiszen kellemes napsütésben, Molnár József tanárúr vezetésével a 12 kilométeres távot épségben teljesítette az kis csapat az Úr kegyelméből.

Akik most lemaradtak a nem mindennapi élményről, azok se bánkódjanak, hiszen ahogyan arra már korábban utaltunk, a természetjárás nem ritka a gyülekezet életében. A hagyományokhoz híven a következő túra tavasszal kerül megszervezésre. Figyeljük a plakátokat, hogy legközelebb ne maradjuk itthon! Legyünk részese az élménynek és tapsztaljuk meg Isten közelségét a Kárpát-medence felett!

Nagy Gabriella

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.