Nőszövetség alakult az Ungi Református Egyházmegyében

2015. Jul 18., szerző: Adminisztrátor

Már régóta érett a gondolat, hogy összefogjuk egyházmegyénk szolgáló nőtestvéreit. Istennek hála, elérkezett ez a pillanat: 2015. június 28-án vasárnap 14 órai kezdettel összegyűltünk, meghívtuk egyházmegyénk asszonyait és leányait az Ungi Református Egyházmegye Nőszövetségének megalakuló alkalmára az Eszenyi Református Egyházközség templomába. Képviseltette magát Eszeny, Szalóka, Csap, Kisgejőc, Csongor, Nagydobrony gyülekezete. (Reményeink szerint az egyházmegye többi gyülekezete is csatlakozni fog e kezdeményezéshez.)

Az alkalmat Balogh Attila esperes úr nyitotta meg. Kezdő áhítatában biztatta a nőtestvéreket a szolgálatra. Egyházunk és gyülekezeteink erősségének nevezte a szolgáló asszonyokat, nőket.

Az áhítat után Katona Viktória lelkésznő beszélt a nőszövetség megalakulásának céljáról és ennek szükségességéről, arról, hogy semmilyen körülmények között nem szabad elfelejtenünk: „Velünk az Isten”.

Az eszenyi énekkar szolgálata sem maradt el, minden szívet és fület megörvendeztettek csodálatos Istent magasztaló énekeikkel. Ezt követően Baloghné Nagy Judit tiszteletes asszony szolgálata következett, amelyben hallhattunk két erős nőről, akiknek élettörténete által mi magunk is megerősödhetünk. Árva Bethlen Kata és Lorántffy Zsuzsanna életútja példaértékű volt abban a korban. A tiszteletes asszony aktualizálta életüket és egyben felmutatta összefogásunknak és szolgálatunknak szükségességét.

Énektanulásra is sor került Balogh Marianna nagydobronyi gyülekezeti tag jóvoltából. Az ének sorai imádságként hangoztak el ajkunkról: „Szentlélek Isten, légy velünk…”.

A lelki táplálék után testünkhöz is bőséges eledelt vehettünk magunkhoz: az eszenyi gyülekezet szorgos tagjai estebéddel vártak bennünket. Az étkezés közben régi testvérek beszélgetésétől volt hangos a terem.

A finom ételek után sor került fórumra: beszélgettünk, terveket szőttünk és megválasztottuk a nőszövetség elnökségét. Egyöntetű szavazattal Katona Viktória lelkésznő lett az elnök, Baloghné Nagy Judit elnökhelyettes, Gerő Diana pedig a titkár feladatkörét látja el. Munkájukra Isten áldását kértük. A fórumon megbeszéltük, milyen alkalmakat, diakóniai szolgálatokat végezhetnek a nők a gyülekezetekben. Célként a diakóniai szolgálatot jelöltük meg. Megállapodtunk, hogy minden évben két konferenciát szervezünk. Az őszi alkalom Nagydobronyban lesz megtartva. Megpróbáljuk beindítani a gyülekezeti nőszövetségi alkalmakat, ehhez segítséget is nyújtunk.

Áldott alkalmat tudhatunk magunkénak. Hisszük, hogy fáradozásunk nem hiábavaló az Úrban, és megáldja kezdeményezésünket a mindenható Isten. A célok előttünk vannak, a feladatok megoldásra várnak. De minden nehézség, csüggedés ellenére egy biztos fundamentum van életünkben: velünk az Isten! Ezáltal, testvérként mi is egymás mellett állunk. Mindenki örömmel tért haza hajlékába és elindul a szolgálat és munka.

Katona Viktória beosztott lelkipásztor, Nagydobrony

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Nőszövetség alakult Ungban 2015