Gyülekezeten túllépő összefogás Karcagon

2015. Jul 01., szerző: Adminisztrátor

2015. május 22-én, a Magyar Református Egység évfordulóján a karcagi református Nagytemplomban tartott jótékonysági koncerttel vette kezdetét a helyi református egyházközség által szervezett adománygyűjtési akció, amelynek célja a nehéz helyzetben élő kárpátaljai magyar református testvéreink megsegítése volt.

refkarcag

A jótékonysági koncert fővédnökei Dr. Fekete Károly tiszántúli református püspök és Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter voltak. Igei köszöntőt mondott Zán-Fábián Sándor kárpátaljai református püspök, felléptek Mészáros János Elek, Molnár Eszter és Szotyori Nagy Gábor művészek. A jótékonysági rendezvényen és az azt követő napokban összesen 2.000.000 forint adományt sikerült a Gyülekezetnek összegyűjteni. Isten iránti hálára indít a támogatás összege, és még inkább az a tény, hogy a Gyülekezet, valamint a Város minden rétegét, a legkisebb iskolásoktól, a kisnyugdíjasokig szolidaritásra és adakozásra indította kárpátaljai magyarjaink nehéz sorsa.

A pénzadományt Dr. Fekete Károly püspök úr jelenlétében adta át Koncz Tibor karcagi vezetőlelkész és Szentesi Lajos karcagi főgondnok Zán-Fábián Sándor püspök úrnak. 

Koncz Tibor

Fotó: Barcza János

ttre.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.