Beregszászban adott koncertet a holland Shirchadasj & Band

2015. May 08., szerző: Adminisztrátor

A holland Shirchadasj gospelkórus idén tavasszal Kárpát-medencei jótékonysági turnéra indult. Május 6-án a csapat Beregszászba érkezett: a művelődési ház nézőtere este hat órára zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel. Az ingyenes koncerteken összegyűlt adományokból a Magyar Református Szeretetszolgálat folyamatos kárpátaljai segítségnyújtását támogatják.

A holland Shirchadasj & Band gospelkórus már 30 éve jár rendszeresen Magyarországra, idén azonban először látogattak el az elcsatolt magyarlakta területekre is: a magyarországi és erdélyi fellépések mellett Felvidéken és Kárpátalján is koncertezik az együttes.
A koncert elején elhangzott, hogy a magyar szó új jelentést kap. Feladatunk egy olyan új, lelki magyarság kimunkálása, melynek alapja a Krisztusba vetett szilárd hit. Kárpátalján ma nemcsak földrajzi értelemben tornyosulnak hegyek a magyarok elé, hanem a mindennapi élet nehézségei is egyre nagyobb kihívást jelentenek. Krisztussal azonban minden megoldható. A turné azt jelképezi, hogy a határokon túlról is szeretnének a kárpátaljai magyarsággal értékközösséget vállalni, és kézzelfogható tettekkel segíteni az itt élőknek.

Fotó: Fábián Zoltán

Fotó: Fábián Zoltán

Ezt követően Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke köszöntette a jelenlévőket. „Csak oda küld az Isten áldást, ahol nevét magasztalják” – hangsúlyozta. Beszédében arra biztatta a közönséget, hogy a koncerten magasztalja a mindenható Istent, akinek minden nemzet fölött hatalma van, és aki egyedül lehet könyörülőnk bármilyen nehézségek közepette.
A beregszászi publikum a Shirchadasj & Band Hazahoztál c. előadásának lehetett részese. Az együttes Isten szeretetéről, az élet nehézségeiről és a problémák legjobb megoldási lehetőségéről énekelt, mindezt komolyzenei, majd modern aláfestéssel. A minőségi fény- és hangtechnika elmaradhatatlan kelléke volt a csaknem kétórás előadásnak. A közönség állva, tapssal jutalmazta az igazán különleges zenei élményt. A fellépés végén az áldást a Shirchadasj tagjai a nézőtér két oldalán állva énekelték el a beregszásziaknak, ráadásul magyar nyelven, ami igazán meghitté tette az alkalom záróhangjait. Az estéről a hallgatók egy különleges élménnyel gazdagodva, Isten iránti hálaadással távozhattak, megtapasztalva milyen jó hazaérkezni: nemcsak a mennyországba az életünk végén, hanem már e földi létben is, Teremtőnk óvó karjaiba.
Az idei turné sajnálatos egyedisége, hogy várhatóan ez lesz az utolsó magyarországi körútja a csapatnak, ezért bátorítunk mindenkit, hogy ha szeretne még találkozni az együttessel, és részt venni egy dicsőítő koncerten, keresse meg a hozzá legközelebbi helyszínt, és jöjjön el a Shirchadasj valamelyik fellépésére.

Kiss Julianna
Kárpátalja.ma

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.