Ülésezett a Komjáti-bizottság

2015. Feb 10., szerző: Adminisztrátor

A mai nap folyamán (2015. február 10.) tartotta soros ülését a Kárpátaljai Református Egyház sajtódíját odaítélő bizottság. A KRE minden év januárjában az egyházkerület közgyűlésén hirdet sajtódíjat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ösztönözze a kárpátaljai sajtó munkatársait, hogy a KRE egyházi életét megjelentessék, ezzel úgymond „reklámozva” a keresztyén értékeket a világi és egyházi sajtóban, médiában.



A KRE ebben az évben is azokat jutalmazza, akik írásaikkal, riportjaikkal, médiában közölt anyagaikkal hozzájárultak egyházunk bemutatásához, a keresztyén értékek széles körben való terjesztéséhez, a KRE céljainak, tevékenységének, missziói szolgálatának jobb megismeréséhez.

A Komjáti Benedek díjat a kuratórium döntése alapján a KRE püspöke adja át, immáron ötödik alkalommal, a február 14-én tartandó egyházkerületi közgyűlésen Beregszászban.

A KRE 2009-ben alapította meg a Komjáti Benedek sajtódíjat. A kuratórium a díjjal minden évben a sajtó és média azon munkatársait jutalmazza, akik az egyház életét bemutató, magas szakmai szinten elkészített anyagaikkal a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtják. A díj nevét az egyik első Kárpátalján is munkálkodó kiváló humanista bibliafordítónak, Komjáti Benedeknek köszönheti. 1533-ban a Perényi család támogatásával adta ki Krakkóban Szent Pál leveleinek magyar fordítását, ami az első magyar nyelvű nyomtatott könyv. A díjazottat a KRE Zsinati Tanácsa által kijelölt kuratórium választja ki. A sajtó díj emlékplakettből, emléklapból és pénzbeni jutalomból áll. Az emlékplakett Matl Péter szobrászművész alkotása.

KRE Sajtó- és Kommunikációs Központ

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.