A Mezőgecsei Múzeum megnyitója

2015. Jan 07., szerző: Adminisztrátor

2014.december 14-én a vasárnapi istentisztelet után került sor arra az ünnepélyes megnyitóra, melyet oly régen vártak a mezőgecsei asszonykör tagjai. Önszervező módon indult el az ide vezető úton, pár gyülekezeti asszonytestvér, akiknek volt idejük és erejük, hogy a közösségért tegyenek valamit. Első lépésként a hagyományőrzés lett a célkitűzés. A parókia területén egy használaton kívüli szobában felállítottak egy szövőszéket. A második lépés a régi hozzá kapcsolódó tárgyak felkutatása és megőrzése lett. Így nyerte el  lassan végleges formáját  a  szoba, mely egyszerre múzeum és közösségi terem is. Bizonyság ez a mai rohanásban, hogy nem szabad félretenni és elfelejteni örökölt értékeinket.

A megnyitó a helyi lelkész Dávid Árpád igei köszöntésével kezdődött. A 126. zsoltárt olvasta fel és kérte ne felejtsük el megköszönni azt, hogy " Hatalmasan cselekedett velünk az Úr, azért örvendezünk. "(Zsoltárok 126,3) Ez a hely emlékeztessen bennünket Isten megtartó kegyelmére és szeretetére!

Dávid Nóra, a helyi asszonykör vezetője beszámolt az elindulásról, a tárgyak összegyűjtéséről  és a terem jelenlegi formájának kialakulásáról.  Megköszönte mindazon testvérek segítségét, akik hozzájárultak a múzeum létrehozásához. Hívogatta a gyülekezet nőtagjait a szövés és varrás közös tanulására. A szövőszék a múlt jelképe, de haladva a korral elindult egy varrótanfolyam is a gyülekezetben, ajándékba kapott varrógépeken. Össze kell kapcsolni múltat és jelent hogy legyen jövőnk.

A gyülekezet tagjai a megnyitó után  megtekinthették a hagyományőrző múzeumot.

Szeretettel hívjuk testvéreinket látogatóba minden szerdán délután két órára az asszonykör foglalkozásaira.

                                                                                                                                                                                                                                            Dávid Árpád, lelkipásztor

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.