Az Erdélyi Református Egyházkerület is gyűjtött a kárpátaljai reformátusoknak

2014. Dec 04., szerző: Adminisztrátor

Az Erdélyi Református Egyházkerület szeptemberben kiküldött felhívására több mint 34 ezer eurót gyűjtöttek össze az elmúlt hónapokban az Erdélyi Református Egyházkerület 15 egyházmegyéjében. A Kárpátaljai Református Egyház a politikai instabilitás és az országban uralkodó háborús körülmények miatt azt kérte a magyar református testvér egyházkerületektől, hogy segítsenek a téli fűtésgondok megoldásában. Mivel a gázellátás nem stabil, ezért fatüzelésű kazánok és tűzifa megvásárlására kértek támogatást. Ebből a támogatásból a Kárpátalján működő magyar intézményekbe (iskolák, kollégiumi bentlakások, szeretetotthonok, más egyházi intézmények) vásárolnak kazánokat és tűzifát, hogy a tél folyamán zavartalanul folyhasson a tevékenység.

"Több mint 34 000 eurónyi összeg gyűlt össze a felhívás nyomán, ez egy nagyon szép összeg. A mi erdélyi népünk mindig is együttérző, szolidáris volt az összmagyarsággal, reformátussággal. Nagyon örülök, hogy erre a hívó szóra ilyen pozitívan válaszoltak a híveink, és ezt köszönöm nekik, Istené legyen a dicsőség. Ezt az összeget november folyamán eljuttattuk a Magyar Johannita Segítőszolgálat közvetítésével a célba. A nemrégiben Mályiban, a Generális Konvent Elnökségi Ülése alkalmával Markó Gábor főgondokkal együtt aláírtuk a támogatási szerződést is, amelyben rögzítettük a támogatási feltételeket is. A szerződés szerint az összeg felhasználását nyomon fogjuk követni, és azokról a helyekről, ahova ez a támogatás eljutott fényképes beszámolót kértünk, amelyet a támogató gyülekezetekhez is eljuttatunk majd, hogy lássák, jó és nemes célra használják fel az adományokat.” - mondta Kató Béla.

A püspök beszámolt arról is, hogy a testvér egyházkerület elnökségének tájékoztatása szerint az adományozott összeg egy részéből tűzifát is fognak vásárolni. Reménység szerint a már nevesített 19 intézmény testvéri, partneri kapcsolatra lép az adományozó egyházmegyékkel: így az adományozó egyházmegyéknek lehetőségük lesz követni az adomány felhasználásának módját, ellátogathatnak ezekre a helyekre, és ha a kapcsolattartási igény kölcsönös, akkor ebből az adakozási hullámból testvérkapcsolatok is létesülhetnek.

http://reformatus.ro

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.