Kárpát-medencei Imanap

2014. Nov 27., szerző: Adminisztrátor

Kárpát-medence szerte

Kilencedik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A háttéranyagot az idén a Szlovákiai Református Keresztyén Nők Egyesülete készítette elő.

Éppen tíz éve annak, hogy a 2004. december 5-i népszavazáson a magyarországiak nemmel válaszoltak a határon túli magyarok kettős állampolgárságának lehetőségére. Ez a döntés cselekvésre késztette a Kárpát-medencei református nőszövetségeket, akik egyébként már 2003-tól rendszeresen találkoztak, hogy ismerkedjenek egymással, közös feladatokat tűzzenek ki és valósítsanak meg. A feladat ekkor adta magát: fel kellett venni a harcot az információhiány ellen, s ehhez a legerősebb fegyvert, az egymásért elmondott imát választották.

A Kárpát-medencei református nőszövetségek tagjai évről évre látogatták egymást: 2006-ban Dunántúl, 2007-ben Erdély, 2008-ban Tiszáninnen, 2009-ben Horvátország, 2010-ben Tiszántúl, 2011-ben Kárpátalja, 2012-ben Királyhágómellék, 2013-ban Dunamellék mondta el a közösségben történetét, hagyományait, örömét, bánatát, és készített elő imanapi anyagot. 

„A választott ige, a megírt ima hangozzék el sok-sok ember ajkáról, ezzel is erősítve az összetartozás érzését, hisz Krisztusban egyek vagyunk. Az Úr segítsen mindannyinkat hittel és szeretettel emlékezni, kérve Őt mutasson utat, erősítse hitünket” – írta Porubán Fülöp Angéla, a Szlovákiai Református Keresztyén Nők Egyesületének elnöke.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.