Soli Deo Glória! – családi nap

2014. Aug 08., szerző: Adminisztrátor

Kérni, kapni és elfogadni

Ezen a földön mindenki hisz valakiben vagy valamiben. Hisznek az emberek Buddhában, Allahban, Máriában, különböző bálványokban, az erejükben, a pénzükben, de sajnos egyre kevesebben vannak, akik az egy és igaz Istenben hisznek.

A hitet nem lehet örökölni. A hitet kérni, kapni és elfogadni kell. Minden Istentől jön. A hit az Úrral való kapcsolatot jelenti. Ha ez a kapcsolat nincs jelen, vagy valamilyen okból megszakadt, semmink sincs. Ha a kapcsolat megvan, akkor minden lehetséges a hívőnek, mondja az ige.


Márk evangéliumában olvasunk egy apáról, akinek a fiában néma lélek van. Ebben a történetben az apa hite volt próbára téve. Mondhatjuk azt, hogy az ő hitére is szükség volt ahhoz, hogy a gyermeke meggyógyuljon. És ő kéri az Úrtól ezt a hitet: Légy segítségemre az én hitetlenségemen! Nem mondja azt: ó, hát ez csak ennyi, hanem bevallja, hogy hitetlen, és az Úrtól kéri a hitet.

Ebben a pillanatban megszületett az apa életében a legnagyobb dolog: a hit. Kérte, kapta és elfogadta. És ez az újjászületés: amikor valakiben megszületik a Jézus iránti teljes hit.

„És hitt az Úrnak, és tulajdoníttaték az őneki igazságul." – mondja az ige Ábrahámról.

Adja az Úr, hogy így legyen a mi életünkben is!

Szeretettel várunk mindenkit augusztus 23-án Nagyberegen, a családi csendesnapon.

Balogh Sándor, Nagydobrony

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.